Divendres, 21 juny 2024
IniciDEPENDÈNCIASet comunitats autònomes no han augmentat els imports ni la intensitat de...

Set comunitats autònomes no han augmentat els imports ni la intensitat de les prestacions de Dependència conforme a la llei

Segons un informe elaborat per Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi)

prestacions per dependencia comunitats autònomes
El Reial decret 675/2023 establia nous paràmetres en dependència // Foto: Arxiu

Un total de set comunitats autònomes (Astúries, Galícia, Extremadura, Cantàbria, Castella-la Manxa, Catalunya i el País Valencià) encara no han actualitzat les quanties econòmiques que perceben els beneficiaris del Sistema per a l’Autonomia Personal i Atenció a la dependència (SAAD) ,tal com estableix la nova normativa, ni tampoc han millorat la intensitat de les prestacions.

Així es dedueix d’un informe del Comitè Espanyol de Representants de Persones Amb Discapacitat (Cermi) a què ha tingut accés Servimedia, que recull informació actualitzada el 7 de novembre sobre aquesta qüestió de tots els cermis autonòmics, a excepció del País basc.

En aquest document, s’analitza l’estat de l’actualització de les quanties econòmiques i la millora de la intensitat de les prestacions del SAAD per adequar-les als nous paràmetres del Reial decret 675/2023 a les diferents comunitats autònomes i, en cas negatiu, les accions d’incidència dutes a terme per les entitats.

Segons l’informe enviat ja a l’Imserso, els Cermis d’aquelles autonomies on encara no s’ha produït l’adequació del Reial decret de juliol han sol·licitat i mantingut reunions amb les conselleries del ram, i s’ofereixen com a interlocutors directes per establir un calendari.

PUBLICITAT

A Astúries van adduir “que hi havia un embús informàtic” i a Catalunya van assegurar que la situació estaria resolta a finals d’any.

Per la seva part, la Comunitat Valenciana només aplica les novetats als beneficiaris incorporats al sistema a partir de l’agost (Cantàbria ho fa d’ofici només amb algunes de les noves incorporacions), i Castella-la Manxa va dur a terme una pujada parcial, aplicable a un altre concepte.

Andalusia, Aragó, Canàries, Comunitat de Madrid, Balears, Regió de Múrcia, La Rioja, Navarra i Castella i Lleó sí que s’han adequat a la nova normativa, que comporta un augment de les quanties econòmiques i de les hores concedides per prestació de servei .

PUBLICITAT

La majoria van aprovar normes pròpies (ordres autonòmiques o decrets llei), encara que algunes es limiten a recollir les actualitzacions en la publicació de cada resolució (cas de Madrid) o resolen la qüestió mitjançant instruccions internes, com les Balears. El treball no ofereix informació ni del País Basc, ni de Ceuta i Melilla

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content