Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATL’afiliació a la Seguretat Social post pandèmia de persones amb discapacitat creix...

L’afiliació a la Seguretat Social post pandèmia de persones amb discapacitat creix el triple en comparació a les que no en tenen

El nombre de persones amb discapacitat en relació amb la Seguretat Social arriba a màxims històrics, sumant 3,2 milions d'individus

afiliació a la seguretat social persones amb discapacitat
Responsables de la presentació de l’informe // Foto: Fundació Randstad

La Fundació Randstad i Randstad Research han presentat l’informe ‘Trajectòries laborals de les persones amb discapacitat’, destacant que el creixement de l’afiliació a la Seguretat Social per part de persones amb discapacitat ha estat tres vegades superior al de les persones sense discapacitat en comparació amb el període anterior a la pandèmia al 2019.

L’anàlisi, basat en les últimes dades de l’INE (2021), aborda diversos episodis relacionats amb la Seguretat Social, com l’ocupació, l’atur i les prestacions contributives. La presentació d’aquest informe és fruit de la col·laboració entre la Fundació Randstad i l’Agència per a l’Ocupació de Madrid, un organisme local autònom.

Les dades revelen que el nombre de persones amb discapacitat en relació amb la Seguretat Social arriba a màxims històrics, sumant 3,2 milions d’individus, la qual cosa representa el 10% del total de persones vinculades a la Seguretat Social (31,8 milions). La directora de la Fundació Randstad, María Viver, destaca que exposar dades sobre la trajectòria laboral de les persones amb discapacitat permet identificar àrees que requereixen més atenció i considera que aquest anàlisi és una eina valuosa per a aquells que treballen per la integració laboral d’aquestes persones.

Pel que fa a les característiques de les afiliacions, s’observa que el 77% de les persones amb discapacitat manté una relació amb la Seguretat Social exclusivament per rebre una pensió contributiva, en comparació amb el 21% de les persones sense discapacitat. Només el 10% de les persones amb discapacitat va tenir una única relació mitjançant un alta laboral, mentre que en les persones sense discapacitat aquest percentatge puja al 55%.

L’informe també revela que gairebé el 75% de les persones amb discapacitat van tenir una única afiliació en l’any, el 83% ho va fer per a una sola empresa i el 58% va mantenir l’afiliació durant tot l’any. Les dones amb discapacitat presenten menys episodis que els homes, tot i que el seu creixement és major (4,6%) en comparació amb els homes (1,3%), reduint la bretxa entre ambdós.

Pel que fa a l’edat, el 44% de les persones amb discapacitat afiliades a la Seguretat Social presenta una discapacitat física, i un 31% té un grau de discapacitat entre el 33% i el 44%. La presentació de l’informe va tenir lloc en l’HUB d’innovació social de la Fundació Randstad, un espai que acosta la tecnologia a les persones amb discapacitat.

Secció patrocinada per
Logo_DINCAT INTEGRAT

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content