Divendres, 22 octubre 2021
IniciDestacadesLa Taula d’Entitats del Tercer Sector celebra el seu 15è aniversari reafirmant-se...

La Taula d’Entitats del Tercer Sector celebra el seu 15è aniversari reafirmant-se en el seu compromís i valors

taula tercer sector 15è aniversari compromís valors
Acte de celebració del 15è aniversari de l’entitat // Foto: Taula del Tercer Sector

La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha celebrat aquesta setmana el seu 15è aniversari amb un acte institucional a l’Auditori Disseny Hub Barcelona que va comptar amb la participació del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; el conseller de Treball, Benestar Social i Famílies, Chakir El Homrani; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells.

“Volem seguir al vostre costat i continuar treballant junts per aconseguir una societat menys desigual. El Tercer Sector és fort, actiu i rigurós i encarneu els millors valors de la nostra societat. Aquest és el model pel qual volem seguir apostant, el del treball conjunt amb el teixit associatiu del país” va afirmar el president de la Generalitat de Catalunya. En la mateixa línia es va expressar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va destacar “la capacitat de resiliència” pròpia del Tercer Sector Social . “En aquests 15 anys, hem viscut moments molt difícils socialment, la crisi o aquest últim any, però les entitats socials sempre heu estat allà. He aconseguit molt, però encara ens queda molt per fer en temes d’habitatge, laboral o en mesures com el desplegament total de la Renda Garantida de Ciutadania o les clàusules socials” va recordar l’alcaldessa de Barcelona. Pel que fa al president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va agrair a les entitats socials que hagin fet possible aquesta “història d’èxit” i va emfatitzar en què “no pot haver-hi progrés sense inclusió social”.

L’acte, presentat pel periodista i doblador Ramon Hernández i amb el jove monologuista Marc Buxaderas, va ser un reconeixement a les 35 entitats federades a la Taula del Tercer Sector Social, que aglutinen més de 3.000 entitats socials a Catalunya que defensen els drets socials i que ofereixen serveis i suports que afavoreixen la cohesió i la inclusió social de persones vulnerables. “Mentre hi hagi persones que no poden trencar el cercle de pobresa, que no poden accedir a un habitatge digne, que no tenen feina o que la tenen precària, que no poden fer front al pagament de serveis bàsics o que no tenen suports per tenir una vida autònoma i independent. En definitiva, mentre hi hagi persones que no gaudeixen dels mateixos drets que la resta de la ciutadania, la Taula del Tercer Sector Social es manté intacte i ferma en el seu compromís de defensa dels drets socials i de lluita per fer decréixer les desigualtats i les injustícies al nostre país” ha afirmat Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social que també ha fet valdre la feina i la vocació de servei públic del Tercer Sector Social a l’hora de proveir serveis a les persones “som un aliat imprescindible i estratègic en la coproducció i el codesenvolupament de les polítiques socials del país.

Històricament, hem impulsat projectes i suports a la ciutadania més vulnerable que, en la majoria de casos, s’han convertit en drets socials. Entitats socials que prioritzen el benestar i la qualitat de vida de les persones als beneficis econòmics” ha recordat Alsina.

L’acte va ser una oportunitat també per reconèixer la tasca dels expresidents i expresidentes anteriors de l’entitat durant aquests primers 15 anys des de la fundació de l’entitat. “Avui volem reafirmar l’aposta que fa 15 anys van fer un grup d’entitats per tenir una sola veu, per treballar de manera transversal i per lluitar conjuntament per la defensa dels drets socials i l’enfortiment de les entitats socials. Sense aquesta convicció, no hauríem avançat fins a la Catalunya Social d’ara” ha subratllat la presidenta de la Taula del Tercer Sector Social.

La celebració ha conclòs amb la lectura dels manifest dels 15 anys amb el títol “Compromís ferm i defensa activa dels drets socials” que ha servit per reafirmar la missió, els valors i l’acció de la Taula del Tercer Sector i per renovar el compromís de l’organització per al “progrés social d’aquest país” i “per avançar Catalunya en benestar, cohesió i justícia social i per continuar fent d’altaveu i denúncia de totes aquelles situacions que empobreixen, discriminen i creen desigualtats i injustícies”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES