Dijous, 2 desembre 2021
IniciDretsL’ADFO tanca el primer Punt Formatiu Incorpora “Treball als horts: millora les...

L’ADFO tanca el primer Punt Formatiu Incorpora “Treball als horts: millora les competències professionals”

acte-cloenda-del-punt-formatiu-treball-als-horts-millora-les-competencies-adfo
A l’esquerra, la Gerent de l’ADFO, Maria Balasch. A la dreta, la tècnica de l’ADFO responsable del projecte, Mireia Bigas // Foto: ADFO

Dimecres al migdia es va clausurar el primer Punt Formatiu Incorpora de l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO) anomenat “Treball als horts: millora les competències professionals” amb una xerrada i una visita als horts socials. En l’acte hi van estar presents l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, els participants al curs, les empreses col·laboradores i les entitats que l’han fet possible.

Aquest espai d’aprenentatge orientat a millorar l’ocupabilitat de les persones en risc d’exclusió social. En aquest primer punt formatiu hi han participat 15 persones de Manlleu que van iniciar el curs el dia 16 d’abril i va acabar el 29 de juny, i s’ha treballat la motivació personal i l’apoderament, entès com a presa de consciència del propi valor individual.

fiare banca etica crowdfunding

L’experiència ha estat lligada a un hort comunitari en un terreny cedit per l’Ajuntament de Manlleu, i al Museu Industrial del Ter. El treball als horts ha estat l’eix vertebrador del projecte a partir del qual s’ha treballat la detecció de competències professionals i altres aspectes que han permès millorar l’ocupabilitat de les persones participants.

Al llarg del curs s’han visitat diverses empreses de la zona i s’ha complementat amb un període final de pràctiques formatives en empreses de Manlleu i de la comarca. Les empreses que han col·laborat amb el Punt Formatiu han estat: Mas Les Basses, Mas La Cavalleria, Limpiezas Deyse, Pulit S.A., Calidad Pascual, General Cable i Ajuntament de Manlleu. Abans de finalitzar el període de pràctiques, hi ha un 20% d’insercions laborals.

Donat l’èxit d’aquesta iniciativa, que compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa” dins del programa Incorpora, el mes de setembre es posarà en marxa un segon Punt Formatiu, en aquesta ocasió a Vic, i l’eix vertebrador serà la reparació de dispositius electrònics.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES