Divendres, 14 juny 2024
IniciINCLUSIÓ SOCIALLa Taula del Tercer Sector exigeix estabilitat política davant l'anunci d'unes noves...

La Taula del Tercer Sector exigeix estabilitat política davant l’anunci d’unes noves eleccions anticipades

taula tercer sector estabilitat política
El vicepresident Pere Aragonès durant una intervenció al Parlament // Foto: gencat

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa 34 federacions que aglutinen i representen més de 3.000 entitats socials catalanes, exigeix estabilitat perquè la situació que viu el país és ”insostenible”, després de l’anunci d’eleccions anticipades. “Fa molts anys que tenim una inestabilitat política que paralitza el país i això es tradueix en unes polítiques socials que queden contínuament encallades, deixant desprotegides i sense oportunitats les persones més vulnerables i posant en perill les entitats socials que atenen i ofereixen suports a 1 milió i mig de persones a Catalunya” argumenta Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya.

Alsina també llança un missatge clar a tots els partits polítics: “No podem continuar així. Resoldre les urgències socials ha de ser la prioritat. Les persones han de passar per sobre dels interessos polítics perquè aquesta és la seva responsabilitat”.

Tot i que la Taula celebra el pacte per a un nou pressupost que representen una “millora clara” després de tenir “un Govern ‘congelat’ en matèria social durant dos anys a causa de pressupostos prorrogats”, la presidenta Alsina insisteix que, encara que s’aprovi un nou pressupost, amb això “no n’hi ha prou”. En aquest sentit, Francina Alsina avisa que hi ha diverses iniciatives i normatives socials en tramitació que “estan en risc” per la constitució d’un nou Govern. És per això que demana estabilitat i que “de manera urgent” s’aprovi la modificació de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania que ha de permetre que la prestació arribi a més persones en situació d’emergència social i sobretot que s’aprovi el reglament que ha de desplegar la totalitat de l’ajut, dos anys després de la seva posada en marxa.

PUBLICITAT

L’entitat també alerta que aquesta manca d’estabilitat que viu el país afectarà també al desenvolupament del Pla Estratègic de Serveis Socials i a la tramitació del Codi d’Accessibilitat, el reglament que desplega la Llei d’Accessibilitat del 2014.

Altres compromisos que queden aturats són l’Estratègia catalana per a l’acollida i la inclusió d’infants i joves que han migrat sols; el compromís d’impulsar dues noves normatives acordades amb el sector com són la Llei d’acció concertada, que pretén assegurar que l’atenció a les persones quedi fora de la lògica mercantilista i garantir la seva qualitat i la Llei d’economia social i solidària, a més del 4t Pla de Suport al Tercer Sector, que inclou mesures d’enfortiment i reconeixement a la tasca del sector.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content