Diumenge, 24 setembre 2023
IniciDESTACADESEl sector de la discapacitat aplaudeix la creació del Pacte per a...

El sector de la discapacitat aplaudeix la creació del Pacte per a la Discapacitat i l’avenç en el Codi d’Accessibilitat

reunió govern cocarmi pacte discapacitat i codi accessibilitat
Reunió del CODISCAT aquest matí al Palau de la Generalitat // Foto; gencat

La delegació del Comitè de Representants de Persones amb Discapacitat a Catalunya (COCARMI) que aquest matí s’ha reunit al Palau de la Generalitat amb el president Quim Torra i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en el marc del Consell de la Discapacitat (CODISCAT), ha mostrat al Govern la seva satisfacció per l’anunci de la creació del Pacte per a la Discapacitat i també perquè el Codi d’Accessibilitat hagi entrat en la darrera fase de la seva aprovació.

ICF23_Baner Financament-300x600

En aquest sentit, el conseller El Homrani ha reiterat la importància d’assolir “un compromís de país per la plena inclusió de les persones amb discapacitat”, que doni resposta a les necessitats del col·lectiu “i promocioni els drets i deures del col·lectiu en consonància amb la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat”.

Les bases per elaborar el Pacte es debatran en el marc d’una comissió interdepartamental en la que participaran de forma paritària el Govern i les entitats i que analitzarà l’adequació de la legislació i les polítiques públiques impulsades pel Govern a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, així com també dels recursos econòmics destinats a la inversió social pública en discapacitat. Aquesta comissió presentarà les seves conclusions a la propera reunió del CODISCAT, prevista per la primavera de 2019.

Pel que fa al Codi d’Accessibilitat, l’acord d’ahir del Govern suposa un pas important perquè les persones amb discapacitat puguin viure de forma independent, participar plenament i en igualtat en la societat i gaudir de forma il·limitada de tots els seus drets humans i llibertats fonamentals en igualtat de condicions que la resta. Sense accés a l’entorn físic, el transport, la informació i les comunicacions, entre altres, les persones amb discapacitat no tenen les mateixes oportunitats de participació que el Codi d’Accessibilitat ha de garantir en la seva concreció.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La delegació del COCARMI que s’ha reunit aquest matí amb el president Torra i el conseller El Homrani, estava encapçalada pel president Antonio Guillén, que estava acompanyat per Rosa Cadenas (DINCAT), Roser Roigé (COCEMFE Catalunya), Josep Giralt (ECOM), Enric Botí (ONCE Catalunya), Israel Molinero (SMC), Raimon Jané (ACAPPS), Mercè Batlle (FEPCCAT), Úrsula Reales (DOWN Catalunya), Albert R. Casellas (FESOCA) i Josep Roset (FECETC).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content