El sector de la discapacitat aplaudeix la creació del Pacte per a la Discapacitat i l’avenç en el Codi d’Accessibilitat

En una reunió del CODISCAT celebrada aquest matí al Palau de la Generalitat

reunió govern cocarmi pacte discapacitat i codi accessibilitat
Reunió del CODISCAT aquest matí al Palau de la Generalitat // Foto; gencat

La delegació del Comitè de Representants de Persones amb Discapacitat a Catalunya (COCARMI) que aquest matí s’ha reunit al Palau de la Generalitat amb el president Quim Torra i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en el marc del Consell de la Discapacitat (CODISCAT), ha mostrat al Govern la seva satisfacció per l’anunci de la creació del Pacte per a la Discapacitat i també perquè el Codi d’Accessibilitat hagi entrat en la darrera fase de la seva aprovació.

En aquest sentit, el conseller El Homrani ha reiterat la importància d’assolir “un compromís de país per la plena inclusió de les persones amb discapacitat”, que doni resposta a les necessitats del col·lectiu “i promocioni els drets i deures del col·lectiu en consonància amb la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Les bases per elaborar el Pacte es debatran en el marc d’una comissió interdepartamental en la que participaran de forma paritària el Govern i les entitats i que analitzarà l’adequació de la legislació i les polítiques públiques impulsades pel Govern a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, així com també dels recursos econòmics destinats a la inversió social pública en discapacitat. Aquesta comissió presentarà les seves conclusions a la propera reunió del CODISCAT, prevista per la primavera de 2019.

Pel que fa al Codi d’Accessibilitat, l’acord d’ahir del Govern suposa un pas important perquè les persones amb discapacitat puguin viure de forma independent, participar plenament i en igualtat en la societat i gaudir de forma il·limitada de tots els seus drets humans i llibertats fonamentals en igualtat de condicions que la resta. Sense accés a l’entorn físic, el transport, la informació i les comunicacions, entre altres, les persones amb discapacitat no tenen les mateixes oportunitats de participació que el Codi d’Accessibilitat ha de garantir en la seva concreció.

BANER_300X250

La delegació del COCARMI que s’ha reunit aquest matí amb el president Torra i el conseller El Homrani, estava encapçalada pel president Antonio Guillén, que estava acompanyat per Rosa Cadenas (DINCAT), Roser Roigé (COCEMFE Catalunya), Josep Giralt (ECOM), Enric Botí (ONCE Catalunya), Israel Molinero (SMC), Raimon Jané (ACAPPS), Mercè Batlle (FEPCCAT), Úrsula Reales (DOWN Catalunya), Albert R. Casellas (FESOCA) i Josep Roset (FECETC).

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*