Dijous, 29 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciOpinióLa Segona Activitat per a la Policia Local

La Segona Activitat per a la Policia Local

juan garcía món mida homes caucàsics

El passat 28 de desembre a la ciutat de Cerdanyola del Vallès va celebrar-se un ple extraordinari per a la “Resolució d’al·legacions i aprovació definitiva del reglament de segona activitat de la Policia Local” d’aquesta població. Aquest va sortir aprovat, però no per una unanimitat com ens esperàvem tothom a la sala de plens en tractar-se d’una qüestió de Drets Humans.

La Llei 16/1991, de 10 de juliol, de Policies Locals de Catalunya, a l’article 43 regula la situació de la Segona Activitat per aquelles persones que dins del cos Policial Local per motius de l’edat o per una disminució de les capacitats (disCapacitat) poden passar a fer-hi altres funcions complementàries a les funcions ordinàries. Això vol dir que si qualsevol persona que dintre de la Policia Local li sobrevé una disCapacitat -per malaltia comuna o per accident laboral- aquesta pot demanar passar a exercir les funcions complementàries de la Segona Activitat.

La llei esmentada no estableix cap limitació o excepció per a les persones que vulguin sol·licitar el pas a la Segona Activitat, però són molts els Ajuntaments que deneguen aquestes persones el fet de poder passar a beneficiar-se de la Segona Activitat, bé per la inexistència de reglament o bé perquè inicien un expedient de jubilació quan l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) reconeix una Incapacitat Permanent de qualsevol dels tipus existents a les persones que formen part de la Policia Local, aplicant automàticament l’article 67. 1 C) del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre pel qual s’aprova el Text refós de la llei de l’estatut bàsic de l’empleat públic (TREBEP), jubilant a la persona funcionaria sense valorar les seves capacitats per a realitzar altres funcions en la Segona Activitat i en la majoria dels casos amb el 55% de la base de cotització.

banner flyer interpersonas

Per a resoldre part d’aquest problema -ja que els Ajuntaments de Catalunya estan vulnerant la igualtat i la no discriminació en el dret al treball de les persones amb discapacitat- l’Associació per la Integració Laboral de Policies Locals amb Discapacitats (AILPOLD) ha elaborat un reglament que serveix com a guia per aquells Ajuntaments que el vulguin aplicar com a sigut el cas de Cerdanyola del Vallès i el de Palafrugell que són els dos únics Ajuntaments de tota Catalunya que l’han aprovat en els plens dels seus respectius consistoris.

Que els nostres Ajuntaments prenguin bona nota de les poblacions de Cerdanyola del Vallès i de Palafrugell i que vagin aprovant aquest reglament per a les persones que formen part del cos de la Policia Local dels nostres pobles, ja que és molt important per així poder blindar el futur d’aquestes funcionàries -doncs quan et sobrevé una disCapacitat sigui pel motiu que sigui tothom tenim dret a continuar treballant i que no ens jubilin amb el 55% del nostre sou- però també ho és per a les habitants de les poblacions, ja que si les persones que han de vetllar per la nostra seguretat no tenen un mínim de seguretat a la seva feina, ens podem donar per fotudes.

Juan Garcia Díaz – President de l’AFIS (Associació Funcional per la Integració Social)

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Juan Garcia Diaz
Component de la PAU (Plataforma Accessibilitat Universal)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES