El músic cec David Viñolas actuarà en tres concerts al 34è Festival Internacional Jazz Plaza de La Habana

Entre el 16 i el 19 de gener i acompanyat de músics cubans

david viñolas músic cec
El músic David Viñolas a la bateria // Foto: ONCE

El músic cec afiliat a l’ONCE David Viñolas oferirà la setmana pròxima tres concerts a la 34a edició del Festival Internacional “Jazz Plaza” de La Habana (Cuba) en el que participen prestigioses figures d’important tradició i repercussió internacional del Jazz llatí o Jazz cubà.

FREEFORMSTYLE-600X300

David Viñolas Trio farà tres concerts amb músics cubans: ell a la bateria; Robertico García, a la trompeta i Omar González, al contrabaix. El primer serà el proper 16 de gener al Teatro Bertolt Brecht, sala Tito Junco; el segon el 18 de gener a l’Hotel Melià Habana; i el tercer el 19 de gener a la Pérgola del Pabellón Cuba.

David Viñolas (Centelles, 1978) va començar a estudiar de petit piano, llenguatge musical i cursos d’harmonia clàssica. Ja de jove estudia bateria, combo, piano modern i harmonia en centres de música moderna de Barcelona, ​​prenent classes particulars i de forma autodidacta.

Se sent atret per molts estils dels que mira d’aprendre i assentar les seves bases: jazz, llatí, flamenc, reggae, funky, africana … i pren classes de bateria i percussió amb diferents professors: Toni Pagès, Marc Miralta, Jo Krause, Santi Serratosa, Joào Balào, Tapan Bhattacharya, Marko Djordjevic… També s’interessa per la producció on ha fet algunes incursions.

Al febrer de 2004 rep classes d’Ernesto Simpson, Johny Almendra i Jeff Ballard a Nova York. Va ser membre fundador del trio de bateries Stick in trio i del grup de percussió i dansa Essència.

La tardor de 2013 va presentar en societat el seu projecte més personal, David Viñolas trio, dins el cicle Vesprades de tardor de Centelles. El 2014 va gravar el seu primer disc Cap al capvespre acompanyat de l’Albert Bartolomé, al saxo i l’Aleix Forts, al contrabaix. A hores d’ara es troba component i treballant per aportar nou material per a aquesta formació, buscant evolucionar el projecte i tenint en ment gravar un nou àlbum.

Actualment forma part del grup Funkystep & the Sey sisters i lidera el seu propi trio. La música que ofereix aquest trio té diferents girs i textures, passant pel swing, el groove, el free i la improvisació col·lectiva, sempre investigant, arriscant i buscant nous colors. Durant la seva trajectòria ha actuat per Catalunya, Espanya, França, Turquia, Portugal i Àustria.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*