Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciMOBILITATLa millora de l’accessibilitat a l’estació de Ciutadella-Vila Olímpica provocarà un tall...

La millora de l’accessibilitat a l’estació de Ciutadella-Vila Olímpica provocarà un tall parcial a l’L4 del metro

Des del 28 de març i fins a l’1 d’abril, quedarà inhabilitada la circulació entre les estacions de Bogatell i Barceloneta 

andana estació ciutadella-vila olímpica
Andana de l’estació de Ciutadella-Vila Olímpica // Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que el tram entre Bogatell i Barceloneta de la línia 4 de metro a Barcelona no estarà operatiu durant cinc dies en el període de Setmana Santa. Aquesta interrupció del servei es produirà entre el dijous 28 de març i el dilluns 1 d’abril.

La raó d’aquesta interrupció és la realització dels treballs de preparació necessaris per al projecte de millora de l’accessibilitat i adaptació de l’estació de Ciutadella-Vila Olímpica per a persones amb mobilitat reduïda. Aquests treballs, que tenen una inversió de 5,8 milions d’euros, estan sent executats pel Departament de Territori.

El projecte d’accessibilitat inclourà diverses millores a l’estació de Ciutadella-Vila Olímpica, com la instal·lació de tres ascensors per facilitar l’accés des del carrer fins a les andanes, millora de l’accés al tren amb el recrescut de l’andana i la creació d’un itinerari per a invidents amb paviment tàctil diferenciat. Per dur a terme aquestes millores, primer cal construir un pòrtic de protecció que permetrà realitzar els treballs sense interrompre el servei en el futur.

Encara que l’única estació que quedarà fora de servei durant aquest període serà la de Ciutadella-Vila Olímpica, el tram entre Bogatell i Barceloneta també es veurà afectat. Els usuaris de la línia 4 podran desplaçar-se entre La Pau i Bogatell d’una banda, i entre Barceloneta i Trinitat Nova per l’altra. Durant els dies laborables del tall, l’interval de pas de la línia 4 serà de 5 minuts.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha explicat que aquest tall és necessari per afrontar els treballs d’adaptació de l’estació de Ciutadella-Vila Olímpica i ha subratllat la importància de seguir treballant per millorar l’accessibilitat del transport públic. Bonet ha destacat que, tot i que el tall afecta poc volum d’usuaris i pocs dies, TMB posarà en marxa busos llançadora per cobrir el tram afectat, tot i que el metro continua sent l’alternativa més eficient.

D’altra banda, el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, ha situat aquesta actuació dins de la voluntat del Govern de la Generalitat de garantir el dret a la mobilitat de tots els ciutadans. Actualment, el 93% de les estacions de la xarxa de metro estan adaptades, i la Generalitat té en execució set obres per millorar l’accessibilitat de diverses estacions, amb una inversió de 47,5 milions d’euros.

Pel que fa als serveis alternatius durant el tall de servei, TMB habilitarà un servei de bus especial que cobrirà el recorregut entre les estacions afectades. A més, les línies de bus 6, 59, H14, H16 i D20 també recorreran el tram fora de servei. A nivell informatiu, es duran a terme accions per informar els usuaris sobre les alternatives de mobilitat, com campanyes amb informadors, senyalització estàtica a les estacions afectades, i actualitzacions als canals digitals i xarxes socials de TMB.

Secció patrocinada per
taxiamic

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content