Diumenge, 5 desembre 2021
IniciOpinióLa meva societat: un món cruel

La meva societat: un món cruel

ascensors palataformes elevadores ajuts

És com si fos lliure en aquest món ple de crueltat, menyspreu, intolerància, individualisme, egoisme, egocentrisme, pensar només en un mateix, pensar en rebre, però no donar i, tanmateix, sempre esperant a rebre alguna cosa no merescuda, moltes vegades, i d’altres, no recompensat.

Estic vivint en societat, en la qual, valors que creia sincers i reals per a sobreviure, s’han anat esvaint, com si algú agafés un esborrany de pissarra i els esborrés a poc a poc, i un per un. Fins on serem capaços d’arribar-hi, amb tal de creure’ns més que els altres? Fins on o fins i tot quan aguantarem aquestes faltes de respecte cap als que no poden anar més ràpid a un ascensor i que, de veritat, sí que ho necessiten? O en quin moment de la nostra vida, de la nostra existència, de la nostra societat tornarem a conviure com a éssers humans civilitzats, educats, respectats i respectables amb els altres?

fiare banca etica crowdfunding

No deixo de pensar, o millor dit, no puc evitar pensar que si jo, per una casualitat del destí, pogués posar-me dreta; aguantar-me i caminar; mai, però mai, o almenys, ho intentaria, mai no li faria algú que fos en cadira de rodes, en crosses o com vulgui que es desplacés, mai no gosaria ni se’m passaria pel cap: avançar-me a ell o a ella i treure-li l’ascensor per pujar o baixar jo sola en ell, ni tampoc em pararia al mig del carrer o de la vorera per no deixar passar a aquesta persona.

Simplement, no ho faria perquè a mi m’ho fan cada dia i a tota hora. Lògicament, no tothom, però la majoria sí, i cada cop, la gent que ho fa és més jove i això vol dir que, cada cop, hi ha menys educació, menys respecte pels altres, menys humanitat i menys consciència de la paraula “col·lectivitat”, “societat”, “sensibilitat” o “solidaritat”. Aquest és el meu món avui dia i aquesta és el meva societat, i com a reflexió final, he de dir que la meva societat és un món cruel.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Jessica Bao
Jessica Bao Perez , 33 anys. Li agrada més que li diguin Jessi. Té una discapacitat: Paràlisi cerebral. Viu a Badalona (Barcelonès). S'acaba de graduar en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona (UB) i escriu articles d’opinió, i sobre tot, poemes, de qualsevol tema i/o aspecte que li agradi i sigui real.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES