Divendres, 14 juny 2024
IniciSALUT MENTALLa importància de la prevenció centra la celebració de la Marxa per...

La importància de la prevenció centra la celebració de la Marxa per la Salut Mental a Barcelona 

Impulsada pel Fòrum de la Salut Mental i Addiccions s’ha celebrat aquest dissabte al Parc Fluvial del Besòs 

marxa per la salut mental a barcelona
El conseller de Salut durant la seva intervenció en l’acte // Foto: gencat

El Parc Fluvial del Besòs, va acollir aquest dissabte 7 d’octubre, la marxa per la salut mental amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que es commemora el 10 d’octubre. L’esdeveniment, impulsat pel Fòrum de la Salut Mental i Addiccions, ha comptat amb la participació del conseller de Salut, Manel Balcells, la consellera d’Educació, Anna Simó, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.

També han participat en l’acte el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, i el secretari general de Treball, Enric Vinaixa, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, l’alcaldessa de Sant Adrià del Besòs, Filo Cañete, i el president del Fòrum Salut Mental i Addiccions, Enric Arqués.

Els participants de la Marxa per la Salut Mental han recorregut, a partir de les 10.15 h, quatre quilòmetres del Parc fluvial del Besòs, entre Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs.

PUBLICITAT

El conseller de Salut s’ha dirigit als participants de la marxa assegurant que “el Govern de la Generalitat té la salut mental com a prioritat” i ha posat el focus en la importància de la prevenció de la salut mental: “Cal avançar en la prevenció i la detecció precoç”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, també ha volgut posar sobre la taula la necessitat de continuar treballant en la prevenció en l’àmbit de la salut mental, i ha agraït el paper de la Taula de Salut Mental local. L’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, també ha volgut reconèixer la tasca de les entitats dedicades a la salut mental.

Des del Fòrum de Salut Mental i Addiccions, el president de l’associació, Enric Arqués, ha recordat que “queda molt camí per recórrer” i ha demanat més recursos per resoldre les barreres amb què es continuen trobant els malalts i les famílies. El manifest de l’associació formada per 23 entitats posa el focus en l’augment de malestar emocional i dels trastorns mentals en adolescents i joves, així com demana accions urgents en el marc del Pacte Nacional de Salut Mental i Addiccions i l’increment de recursos públics destinats a aquest àmbit.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content