Dijous, 23 maig 2024
spot_img
IniciEMPRESAEmpresaris gironins mostren el seu compromís amb el benestar emocional dels treballadors...

Empresaris gironins mostren el seu compromís amb el benestar emocional dels treballadors a la I Nit de la Salut Mental

Més de 200 es van aplegar divendres en l’acte organitzat per la Fundació Drissa al Castell de Sant Gregori

1 nit de la salut mental girona
La gala es va celebrar al Castell de Sant Gregori de Girona // Foto: Rafa Bosch

Més de 200 empresaris gironins van emplenar divendres passat el Castell de Sant Gregori en la I Nit de la Salut Mental, organitzada per la Fundació Drissa per compartir amb el món econòmic del territori el repte d’abordar accions per assolir amb “èxit” el benestar de les totes persones treballadores a la feina i el compromís empresarial i professional inherent al canvi.

Durant l’acte de benvinguda, el president de Drissa, l’empresari Max Marcó, va assegurar que un ambient laboral “saludable i equilibrat” és “fonamental” per al creixement i el benestar de les empreses i les comunitats en les quals operen. Marcó va fer una agraïment general a tots els actors que han situat la fundació on és ara, amb més de 150 professionals en plantilla, i específicament als professionals de l’entitat. Del total de treballadors, un 80% són persones amb un problema de salut mental.

Al seu torn, el fundador de Happy Force, Álex Ríos,  va assenyalar que només que un 75% dels empleats estan “desconnectats” del treball que fan. L’empresari però va indicar que el factor “compromís” està pujant des que va acabar la pandèmia, un període en què l’índex general de “benestar” va baixar vint punts, segons les dades registrades per la tecnologia Happy Force.

La contribució del treball a l’equilibri psicològic de les persones

El director de Salut Mental de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), Claudi Camps, va situar el treball més enllà de ser el mitjà per cobrir les necessitats bàsiques i materials de les persones. Segons va explicar el psiquiatre, la feina esdevé una factor “clau” en la vida de les persones perquè “aporta elements que no es poden trobar en altres àrees de la vida”. En aquest sentit, Camps va parlar de la contribució de l’ocupació laboral a l’equilibri psicològic en termes de reconeixement i estatus, d’inclusió en formar part d’un equip, d’autonomia i capacitat de decidir, entre altres. “Està demostrat que el treball ens fa sentir útils i omple la nostra contribució a un objectiu”.

Per la seva banda, el director general de la consultora Gestión del Cambio Empresarial, Lluís Matamala, va centrar la seva exposició en les eines empresarials per revertir la “desafecció generalitzada de la feina i causa directa dels problemes de salut en l’àmbit laboral”, va assegurar. Per Matamala “la manca d’una educació emocional és un “dèficit estretament vinculat al malestar”. En aquest context, el consultor va posar de relleu els recursos emocionals dins les empreses com a “fonamentals per assolir un benestar i contribuir a l’objectiu empresarial”.

Tot seguit, la gerent de la Fundació Drissa, Núria Martínez, va informar de les eines d’intervenció que l’entitat ha desenvolupant a llarg de gairebé 25 anys d’expertesa en l’àmbit de la inserció laboral i la salut mental. 

El director de Treball i Empresa a Girona, Joan Martí, va cloure la ronda d’intervencions amb l’accent posat a les actuacions preventives del Govern en el camp de la salut mental i concretament les dirigides als joves.

La Fundació Drissa va lliurar a l’Institut d’Assistència Sanitària el guardó de la primera edició de la Nit per la salut mental, “en reconeixement a l’impuls de la creació de Drissa i a la seva contribució sostinguda a la missió de l’entitat”.

La I Nit de la salut mental s’emmarca en els actes commemoratius del Dia Mundial de la Salut Mental a la demarcació de Girona. La campanya, una iniciativa conjunta de d’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, la Fundació Drissa, l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i Support-Girona, consta de més de quaranta actes professionals, divulgatius i festius, amb què es volen abordar les diferents dimensions de la salut mental. La campanya porta per bandera els drets humans, amb el lema triat per l’OMS en la present edició: “La salut mental és un dret humà universal”, i tractarà la temàtica des de diferents punts de vista (atenció a la salut, prevenció, educació, lluita contra l’estigma, treball, serveis comunitaris i suports, etc.). 

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content