La Generalitat cedirà més de 250 habitatges a la Taula del Tercer Sector Social

Les entitats disposaran en 18 mesos de 500 habitatges per destinar a lloguer social

signatura conveni habitatge social
Moment de la signatura del conveni de col·laboració // Foto: Imatge cedida per gencat

La Generalitat de Catalunya y la Taula del Tercer Sector Social han signat un protocol de col·laboració pel qual l’Agència de l’Habitatge de Catalunya cedirà a les entitats socials habitatges del parc públic o gestionats per la Generalitat que es destinaran a lloguer social.

El protocol inclou el compromís de l’Agència de cedir a les entitats del Tercer Sector, en un termini de 18 mesos, 256 habitatges, que se sumaran als 244 pisos que ja han estats cedits. D’aquesta manera, les entitats socials disposaran d’un total de 500 habitatges per poder fer front a les necessitats de col·lectius en risc d’exclusió social.

BANER_300X250

Dins del conveni se cedeix també a les entitats la Residència de la Casa Bloc de Barcelona, propietat de l’Institut Català del Sòl i administrada per l’Agència, així com dos habitatges situats en aquest mateix immoble. La Casa Bloc és un edifici del barri de Sant Andreu que la Generalitat ha rehabilitat per donar-li un ús social i atendre la diversitat de demandes d’allotjament social que té la ciutat.

L’acord va ser signat per la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala; i el president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Oriol Illa.

El protocol que signem avui”, va afirmar la consellera Borràs, s’emmarca en la prioritat del Govern de garantir habitatge per a totes aquelles persones que ho requereixin”. En aquest sentit, Meritxell Borràs varemarcar la importància de col·laboracions d’aquest tipus entre l’administració i les entitats dels tercer sector i va senyalar que, en aquest cas “es doblaran els habitatges de què disposen actualment, passant, en el termini d’un any i mig, dels 244 actuals fins als 500”, la qual cosa permetrà donar resposta a les necessitats plantejades des de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Per la seva banda, el president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Oriol Illa, va celebrar aquest protocol que va definir com a molt satisfactori, perquè ens permet donar cobertura a un terç de les necessitats urgents d’habitatge expressades per les entitats agrupades a la Taula.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*