Campanya de la Fundació IMO amb l’objectiu de “Guanyar a la ceguesa”

Del 6 al 12 de març se celebra la Setmana Mundial del Glaucoma

campanya a les farmàcies de IMO
La Fundació IMO està fent una campanya informativa a les farmàcies // Foto: Imatge cedida per IMO

 

Per quart any consecutiu la Fundació IMO s’ha adherit a la Setmana Mundial del Glaucoma que se celebra del 6 al 12 de març. En col·laboració amb l’Associació de Farmàcies de Barcelona (AFB) i del Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC) ha iniciat una campanya amb l’objectiu de “Guanyar a la ceguesa” que distribuirà material informatiu sobre el glaucoma entre gairebé 600 farmàcies barcelonines i òptiques de Catalunya més d’impulsar una campanya de revisions oculars gratuïtes a població de risc no diagnosticada del 7 a l’11 de març.

BANER_300X250

Aquesta patologia representa avui dia la segona causa de ceguesa al món i es preveu que, en menys de cinc anys, el nombre de persones cegues a causa de la malaltia creixi més del doble (dels 4,5 milions actuals als 11,2 el 2020). Per aquest motiu des d’IMO incideixen en la necessitat de “conscienciar el pacient perquè adopti un paper actiu en la prevenció de la patologia, clau per detectar-la a temps i frenar-ne l’avenç silenciós”.

Segons indiquen les especialistes de l’Institut, “aquests controls s’aconsellen especialment i de manera biennal a partir dels 40 anys o, anualment, a persones més grans de 60 anys, amb antecedents familiars de glaucoma o amb hipertensió ocular, entre d’altres factors de risc”.

La campanya impulsada aquest any a l’IMO també inclou la conferència “La meva vida, el glaucoma i els somnis per complir. Valors i tècniques per a l’èxit”, a càrrec d’Enhamed Enhamed, que tindrà lloc el proper 8 de març a les 19 hores a l’Auditori IMO. Enhamed Enhamed, amb glaucoma congènit i considerat per molts el millor nedador paralímpic de la història (9 medalles paralímpiques, 4 de les quals d’or en els jocs de Pequín 2008), donarà el seu testimoni de com va “guanyar a la ceguesa”.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*