Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDretsDisminueix un 5,6% la població de nacionalitat estrangera a Catalunya el 2015

Disminueix un 5,6% la població de nacionalitat estrangera a Catalunya el 2015

idescat
L’Idescat ha fet públics s dades corresponents al 2015 // Foto: Imatge cedida per Idescat

Per tercer any consecutiu, disminueix la població estrangera resident a Catalunya i se situa en 1.028.069 persones a 1 de gener del 2015, xifra que representa una disminució de 61.145 persones en relació amb l’any anterior i una reducció del 5,6%. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) aquesta disminució situa el percentatge de població estrangera en el 13,7% de la població catalana, percentatge similar al de l’any 2007.

Les comarques amb majors proporcions de població estrangera són l’Alt Empordà (amb un 25,5%) i la Segarra (amb un 24,2%), seguides del Baix Empordà, el Gironès, la Selva i el Pla d’Urgell (al voltant del 19%). Les menors proporcions de població estrangera es troben a les comarques del Moianès, el Berguedà, el Ripollès i l’Anoia (amb valors entre el 7% i el 8%).

En relació amb l’any anterior, el nombre d’estrangers ha experimentat una disminució generalitzada en la majoria de nacionalitats, encapçalades pels originaris d’Equador (-24,5%), Perú (-21,0%), Colòmbia (‑18,8%), Bolívia (-15,8%) i República Dominicana (-11,9%). Cal destacar, però, l’augment de la població procedent de la Xina (3,5%), de Rússia (6,8%) i d’Hondures (5,4%).

La població de nacionalitat xinesa, que ocupa la tercera posició en el rànquing de països, es caracteritza per concentrar-se en zones urbanes (el 54,3% resideix al Barcelonès). Les persones originàries de Rússia i Hondures, que majoritàriament són dones, tenen una presència significativa al Barcelonès, però en el cas dels russos també destaquen a la Selva (12,2%) i en el cas dels hondurenys, al Gironès (23,4%).

Font: Idescat

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES