La Fundació Friends obre un centre educatiu per a joves amb síndrome d’Asperger a Mataró

Ofereix un entorn adaptat a les seves necessitats especials

centre educatiu mataró síndrome asperger
El nou centre tindrà el mateix funcionament que els de Barcelona i Castelldefels // Foto: Fundació Friends

La Fundació Friends obre un centre Educafriends a Mataró, per oferir un entorn adaptat a les necessitats especials dels joves amb síndrome d’Asperger que vulguin reinserir-se a un itinerari educatiu. Per aquest motiu el proper dissabte 1 de juliol a les 11h celebraran una jornada de portes obertes a les instal·lacions de BAI de Mataró.

Educafriends és un servei  de la Fundació Friends que neix l’any 2010 per donar sortida a joves adolescents amb Síndrome d’Asperger (trastorn de l’espectre autista), que  abandonen els estudis, majoritàriament per problemes d’assetjament escolar, ansietat, depressió,  tot i que tenen sobrades capacitats.

BANER_300X250

Es cobreix la necessitat educativa de persones afectades per autisme d’alt funcionament amb capacitat per fer estudis ordinaris però que no troben l’adaptació, l’ambient o una ruta acadèmica que s’ajusti a les seves necessitats o a la seva manera de treballar i de relacionar-se.

El servei Educafriends dona suport psico-educatiu individualitzat per obtenir titulacions a distància mitjançant la plataforma IOC (Institut Obert de Catalunya) a les nostres aules: Graduat en Educació Secundària (GES), Batxillerat , Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, Curs de preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de Grau Superior (PAGS), Curs de preparació de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), Estudis universitaris.

Les classes són reduïdes, entre 8 i 10 alumnes, i reben el suport d’un tutor, que fa un seguiment continu de cada alumne/a. L’horari és flexible en funció de la necessitat de l’alumne dins la franja horària de 9h a 14h.

Actualment hi ha dos centres Educafriends, un al Carrer Ramis 2 de Barcelona i un altre a les instal·lacions de l’acadèmia Zona Estudio a Castelldefels.

La Fundació Friends – Fundació Privada és una entitat sense ànim de lucre creada amb la finalitat de donar suport a joves amb la síndrome d’Asperger (trastorn de l’Espectre Autista, TEA) i/o amb problemes de comunicació social, relació i empatia.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*