Dimarts, 26 gener 2021
Inici Discapacitat Fundación Isabel Gemio, FEDER i ASEM presenten 15 projectes d’investigació en malalties...

Fundación Isabel Gemio, FEDER i ASEM presenten 15 projectes d’investigació en malalties rares

projectes investigació malalties rares
Els representats de les entitats van presentar els resultats dels 15 projectes // Foto: Federación ASEM

Dimecres passat la Fundación Isabel Gemio, FEDER i la Federación ASEM van presentar els resultats del conveni signat ara fa quasi quatre anys amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat a través del projecte “Todos somos raros, todos somos únicos”, que va recaptar més de dos milions d’euros.

Aquests diners han estat destinats, a través de convocatòries nacionals, a la financiació de 15 projectes d’investigació en malalties poc freqüents amb un import aproximat de 100.000 euros cadascun d’ells, així com a ajudes atorgades a més de 100 entitats del camp de les malalties minoritàries a través de la convocatòria destinada a l’enfortiment associatiu.

ARC Soluciones publi

Els 15 projectes seleccionats es van presentar a la seu del Ministeri pels seus responsables principals en una sessió d’alta qualitat tècnica. Es van presentar els resultats d’una convocatòria encaminada a fomentar la investigació traslacional d’excel·lència i a aportar els màxims beneficis possibles a la comunitat de pacients amb malalties poc freqüents i al conjunt de la societat. Els projectes cobreixen un ampli espectre de malalties minoritàries que incloguen tant les condicions de base genètica, neuromuscular, oncològica, cardíaca, pulmonar, així com d’origen infecciós. La gran majoria dels projectes estan orientats a la caracterització dels mecanismes etiològics, patogènics i genètics, així com a la identificació de noves dianes terapèutiques poc habituals. Entre elles estan les malalties mitocondrials, síndrome de sobrecreixement, distròfia Duchenne, distròfia mitònica, melanoma unveal, rinitis pigmentosa i síndrome d’User, fibrosis quística, entre d’altres.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES