El COCARMI rebutja els espectacles que relacionen salut mental i violència

Se suma a la campanya d’Obertament #NoSoyUnCirco

obertament recollida signatures rebuig manicomio salut mental
Cartell de la campanya #NoSoyUnCirco // Foto: Obertament

L’espectacle Manicomi, El Circ dels horrors, que es va estrenar al Port Vell de Barcelona abans d’ahir i estarà fins el 2 de juliol, compta també amb el rebuig del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), que s’ha sumat a la campanya #NoSoyUnCirco impulsada per Obertament per expressar el seu rebuig a espectacles com aquest, que atempten contra la dignitat de les persones amb problemes de salut mental, són discriminatoris i augmenten l’estigma que pateixen.

D’aquesta manera, la plataforma dona suport a la denuncia contra l’espectacle d’Obertament, que d’altra banda també ha provocat la repulsa de les entitats de salut mental de les ciutats on s’ha representat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El COCARMI considera que aquest és un espectacle que perpetua la idea que les persones amb algun problema de salut mental són perilloses i s’han de tancar i aïllar de la resta de la societat. En aquest sentit s’ha de recordar que una de cada quatre persones ha patit o patirà al llarg de la seva vida algun problema de salut mental.

Tot i valorar positivament el compromís públic tant de la Generalitat com de l’Ajuntament de Barcelona a continuar donant suport a la lluita contra l’estigma per raons de salut mental, el COCARMI fa una crida als organismes públics sobre els efectes negatius que comporta l’autorització d’aquest espectacle i, en aquest sentit, apel·len a a la seva responsabilitat en la cessió d’espais públics, així com als mitjans de comunicació que en fan difusió, perquè perjudica la imatge de les persones amb problemes de salut mental.

BANER_300X250

Finalment, la plataforma considera que l’estigmatització hauria de constar com una forma de discriminació en la Llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació que actualment s’està debatent al Parlament de Catalunya.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*