Divendres, 22 octubre 2021
IniciDretsLa Fundació el Maresme vol sensibilitzar sobre la doble discriminació de les...

La Fundació el Maresme vol sensibilitzar sobre la doble discriminació de les dones amb discapacitat intel·lectual

fundacio maresme vídeo doble discriminació dones discapacitat
Les dones són una part important de l’entitat // Foto: Fundació el Maresme

Aquest diumenge, 8 de març, Dia de la Dona, la Fundació el Maresme compartirà a les seves xarxes socials un vídeo per donar visibilitat i lluitar contra la doble discriminació de les dones amb discapacitat intel·lectual.

L’entitat està fermament compromesa amb l’apoderament de la dona amb discapacitat, i per això aquest any 2020 organitzarà un cicle de xerrades de sensibilització sobre aquest tema. 

De fet la Fundació el Maresme disposa des de l’any 2017 d’un Pla d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes, amb l’objectiu de fomentar la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en l’àmbit de les relacions laborals dins l’organització.

Aquest pla contempla, entre altres, mesures com: l’elaboració d’un codi ètic o de conducta, l’establiment de mecanismes de participació igualitària, l’organització d’accions de sensibilització, la igualtat d’oportunitats en els processos de selecció i formació professional, l’establiment d’un protocol d’avaluació neutra en els processos de promoció interna, i la prevenció i eradicació d’actituds i comportaments sexistes i de riscos laborals per raó de gènere així com l’assegurament de la no discriminació en la retribució salarial.

L’entitat vol ser exemple del seu compromís amb la igualtat, l’equitat i la inclusió laboral: del total de 559 persones contractades en l’actualitat, 317 són dones, de les quals 59 tenen discapacitat intel·lectual. La feminització també es reflexa als salaris, on no hi ha cap discriminació per qüestió de sexe o gènere, així com als càrrecs directius de l’organització, ja que el 56% són ocupats per dones. La Fundació el Maresme també vetlla per la conciliació de la vida personal, familiar i laboral de tota la seva plantilla a través de 4 eixos: flexibilitat en el temps (els horaris laborals s’adapten a les necessitats de cada persona treballadora), flexibilitat laboral (mesures conciliadores més enllà del que diu el conveni), a l’espai (com la possibilitat de treballar des de casa en moments puntuals sempre que no afecti a l’atenció directa) i retributiva (les persones treballadores poden optar a diferents modalitats retributives més enllà del que diu la llei, com els dies de permís retribuïts).

D’altra banda, el manual d’estil corporatiu de la Fundació el Maresme inclou un apartat específic de bones pràctiques i usos de la llengua. L’entitat no admet cap distinció arbitrària respecte a una persona o col·lectivitat per raó de sexe, lloc de procedència, discapacitat, malaltia, condició social, ètnia, ideologia, edat, cultura, religió opció sexual. Sempre es parla de persones, de persones amb discapacitat intel·lectual, mai de discapacitats, i es promou un llenguatge intern i extern igualitari pel que fa als sexes.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES