Dilluns, 4 març 2024
IniciCULTURALa FCSD llança 'Un portal a la fantasía', un recull de poemes...

La FCSD llança ‘Un portal a la fantasía’, un recull de poemes de Bea Ruiz publicats al seu projecte comunicatiu Èxit21

És el segon número de la col·lecció Talents, que vol promoure el talent de les persones amb discapacitat intel·lectual

llibre portal de la fantasia
Portada del llibre ‘Un portal a la fantasía’ // Foto: FCSD

La Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) acaba de llançar a la venda Un portal a la fantasia, un llibre que recull els millors poemes de Bea Ruiz, publicats a Èxit21, el primer mitjà de comunicació pensat, gestionat i i redactat per persones en situació de discapacitat intel·lectual.

Beatriz Ruiz és precisament redactora de la revista Èxit21 de la FCSD i la seva passió és la poesia. Va començar la seva vocació des de ben petita a l’Escola Viver Castell de Sant Foix i des d’aleshores no ha parat de crear. El seu interès pel teatre, el cinema, la fotografia i la música ha situat les arts com el centre del seu univers. És autora d’altres llibres lírics com Cant d’Alzina (2017), Llàgrimes de Dansa (2018) i Violetas al Mar (2021).

fcsd_bea-ruiz
Beatriz Ruiz, autora d’aquest llibre de poesia // Foto: FCSD

L’escriptora, mestra i filòloga Marta Pérez Sierra ha redactat el pròleg d’Un portal a la fantasia destacant el seu art “Una llum habitable il·lumina els versos de la Bea”. I destaca també la seva extrema sensualitat: “Versos que ballen, com ella. Versos que estimen des de la pell”.

Col·lecció Talents

Un portal a la fantasia és el segon número de la col·lecció Talents, de la FCSD. Fa 2 anys que es va posar en marxa aquest projecte pioner per tal de promocionar els mèrits de les persones en situació de discapacitat intel·lectual i les grans aportacions que poden fer a la resta de la societat. 

La col·lecció ja compta amb el llibre de cròniques La Barcelona que et falta de Jordi Riu, Cap de redacció d’Èxit21. Andreu Trias Trueta va ser l’impulsor del primer llibre publicat per la Fundació, ja que va ser la primera persona amb síndrome de Down a publicar un llibre. Els llibres es poden comprar a través del següent enllaç.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content