El proper 18 de maig es podrà veure al Teatre Tantarantana de Barcelona una funció accessible de l’obra ‘Les penes del jove Werther’, la primera producció de la primera edició del projecte Residència de direcció del Programa de suport a la creació del Teatre Tantarantana.
L’obra està dirigida pel director resident Miquel Mas Fiol i interpretada per Mel Salvatierra. Basada en l’obra homònima de Goethe (1774), l’espectacle qüestiona si s’ha normalitzat intercanviar llàgrimes per likes.
‘Les penes del jove Werther’ és una adaptació lliure de la novel·la de l’autor alemany, que ens convida a aprofundir en els sentiments més profunds del personatge principal, Werther. Una peça clau de la literatura d’Alemanya i un blogsbuster de l’època, on l’autor fa negoci amb el seu propi dolor fins a convertir-se en un fenomen de masses.
És per aquest motiu, que el director ha fet servir aquesta obra per parlar de la tristesa contemporània i la seva mercantilització.
Aquesta és la segona peça de Trilogia de la condició millennial, que el director va encetar el 2022 amb Càndid o l’optimisme, una crítica de la pressió social per ser feliç. Amb aquesta segona part, el director vol explorar l’altra cara de la moneda: el negoci de la tristesa.
Un Tantarantana inclusiu
Aquesta temporada el Tantarantana ha iniciat un projecte d’accessibilitat al teatre amb el qual posa a l’abast de les companyies recursos per fer accessible els espectacles resultants dels projectes que acull com a fàbrica de creació.
En aquest sentit, el 18 de maig es realitzarà una funció accessible de l’obra ‘Les penes del jove ‘Werther’ i l’11 de maig una funció relaxada.
Amb aquesta acció, el teatre juntament amb les companyies, vol apropar-se a nous públics, incentivar la producció d’espectacles accessibles que puguin girar per Catalunya i oferir eines a les creadores i creadors per fer funcions inclusives.