Diumenge, 17 octubre 2021
HomeDependènciaLa consellera Cervera proposa crear un grup de treball al Parlament per...

La consellera Cervera proposa crear un grup de treball al Parlament per definir el model d’autonomia personal

Durant la seva intervenció en la sessió del control del Parlament

violant cervera consellera drets socials al parlament
Violant Cervera durant la seva intervenció al Parlament // Foto: gencat

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va proposar ahir la creació d’un grup de treball al Parlament per a debatre conjuntament amb quin ha de ser el model d’autonomia personal del nostre país. En la seva intervenció durant la sessió de control a la cambra catalana, Cervera va reclamar “un debat serè i tranquil” per definir un model de consens amb els grups parlamentaris, entitats i món local, que es basi en “la llibertat d’elecció de les persones sobre el recurs assistencial que necessita en cada moment”.

Cervera va demanar “deixar fora del pim-pam-pum polític aquells temes i eixos primordials del país”, com la recuperació social. En aquest sentit, va reiterar que “segueixo estenent la mà per pactar els grans temes de país però, vostè sap perfectament, que els grans temes no es resolen una interpel·lació ni en una moció al Parlament”.

En resposta al grup socialista, la consellera va recordar que “hi ha un greu problema de finançament en la llei de la dependència: la Generalitat destina 1.400 milions d’euros dels quals només el 14% els posa l’Estat”, quan la llei establia que aquest finançament havia de ser 50/50.

Cervera també va explicar en la seva intervenció en la cambra catalana  que el pressupost total del Departament de Drets Socials és de 3.000 milions d’euros, dels quals gairebé la meitat es destinen a la llei de dependència. “Si l’Estat complís el finançament fixat, disposaríem de molts més recursos per a destinar a d’altres problemàtiques”, va afegir. Per això, va demanar al diputat socialista que “si volen ajudar, reclamin que es compleixi el finançament de la llei”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES