Dilluns, 17 maig 2021
spot_img
IniciDependènciaEl sector de la discapacitat farà balanç dels 15 anys de la...

El sector de la discapacitat farà balanç dels 15 anys de la Llei d’Autonomia Personal i d’Atenció a la Dependència

El CERMI estudiarà l'aplicació i l'incompliment de la normativa i aportarà propostes de millora

servei qualitat de vida persones dependencia
La Llei d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència compleix 15 anys // Foto: Accedan

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), a través de la seva Comissió de Treball d’Autonomia Personal, portarà a terme un balanç general des de la perspectiva de les persones amb discapacitat de l’acompliment i aplicació de la Llei d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència, als 15 anys de la seva aprovació, que es compleixen en 2021.

El CERMI acompanyarà aquest balanç amb una sèrie de propostes de consolidació, ampliació i millora de la Llei amb l’objectiu de revisar la Llei 39/2006. 

L’estudi abordarà qüestions com el model de la Llei; la dependència passiva, la promoció de l’autonomia personal i la vida independent; el nul desplegament de l’assistència personal; la seva alienació o no amb els mandats de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat; l’exclusió de certs grups de persones amb discapacitat i la sensibilitat del barem de dependència.

També s’abordaran assumptes com l’admissibilitat de la participació en el cost per part dels usuaris; les causes d’inefectivitat del dret subjectiu, amb centenars de milers de persones a l’espera de la prestació; la burocratització asfixiant del sistema; la palmària insuficiència de recursos econòmics, la perspectiva de gènere i el paper de les dones, entre d’altres aspectes.

El moviment associatiu de la discapacitat aprofitarà per instar al Parlament a crear una subcomissió d’estudi de l’aplicació de la Llei 39/2006, de la que surti un acord polític que reactivi la promoció de l’autonomia personal i d’atenció a les situacions de dependència.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES