Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciELECCIONS 14FLa Confederació reclama als partits polítics compromisos més ferms i concrets amb...

La Confederació reclama als partits polítics compromisos més ferms i concrets amb el Tercer Sector Social

Fa la crida en la última fase de la campanya electoral i un cop revisats els programes de les candidatures

campanya 25N diba
parlament de catalunya partits polítics
Parlament de Catalunya // Foto: Wikimèdia Commons

Arribada la fase final de la campanya electoral dels comicis del 14F i revisats els diferents programes de les candidatures, La Confederació ha reclamat als partits polítics compromisos més ferms amb el Tercer Sector Social.

Al mateix temps els insta a una aposta clara per avançar cap a models de col·laboració publicosocials que assegurin d’una vegada per totes la no mercantilització dels serveis d’atenció a les persones i el reconeixement del Tercer Sector Social com a agent indispensable pel desplegament de les polítiques socials i la garantia de drets de la ciutadania, especialment la més vulnerable. 

Des de l’entitat reconeixen que són diverses les candidatures que apunten en aquesta línia. Per exemple, ERC afirma en el seu programa que “les entitats del tercer sector social tenen un paper fonamental en la prestació de serveis públics d’atenció a les persones, amb vocació social, comunitària i no mercantil”. En Comú Podem es compromet a “impulsar una llei d’acció concertada per a la prestació de serveis de caràcter social i d’atenció a les persones. Un marc legislatiu que asseguri la qualitat en l’atenció, la no mercantilització dels serveis i la periodització del sense afany de lucre en la gestió dels recursos públics per transitar cap a un nou model de col·laboració publicosocial que estableixi un marc de relació estable i permanent amb les entitats socials i el tercer sector”; el PSC també posa negre sobre blanc la voluntat de “promoure una Llei de concertació social que garanteixi la qualitat en la prestació dels serveis públics i l’estabilitat en la gestió dels recursos per part de les entitats del tercer sector social”; el PDeCAT es compromet a “aprovar la Llei d’acció concertada per la prestació de serveis de caràcter social i d’atenció a les persones, que permeti incorporar un finançament més estable i transparent a les entitats socials prioritzant el concert, amb conveni plurianual, a les subvencions”; Junts per Catalunya “aposta per la col·laboració público privada combinada amb la col·laboració público social que garanteix la creació de valor públic allà on l’administració per si sola no pot arribar”; i Ciutadans es compromet a “regular els concerts socials com a fórmula per a la gestió dels recursos i la prestació de serveis assistencials per al Tercer Sector”.

Tot i això, reclamen des d’ara majors concrecions que – més enllà de titulars – permetin veure amb claredat quin és el model de país que es vol construir en aquesta propera legislatura.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

En paraules del president de La Confederació, Joan Segarra: “Aquesta ha de ser la legislatura definitiva per aprovar un nou marc regulador que exclogui els serveis d’atenció a les persones de la contractació pública i garanteixi que ningú fa negoci amb la gestió de serveis públics. No ens podem permetre més dilacions. Demanem fermesa i celeritat als partits polítics” .

Sobre altres marcs legislatius que també reclamen des de La Federació per reforçar i enfortir el sector, Junts, En Comú Podem, ERC i el PSC fan una aposta clara per impulsar una Llei del Tercer Sector Social; i tots els partits excepte el PP i el PSC es comprometen a elaborar la Llei catalana de l’Economia Social i Solidària. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content