Dilluns, 9 setembre 2024
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALLes persones amb sordesa i les seves famílies exigeixen un accés universal...

Les persones amb sordesa i les seves famílies exigeixen un accés universal a les pròtesis auditives, audífons i implants coclears

La campanya ‘Sentir-hi Ens Dona Vida’ reivindica la sordesa com a discapacitat visible i amb necessitats de tecnologia de l’audició i mesures d’accessibilitat com el bucle magnètic, les emossores FM i els subtítols

persones amb sordesa accés universal  implant coclear
Persona amb un implant coclear // Foto: Federació ACAPPS

L’implant coclear i els audiòfons digitals han representat una autèntica revolució per als infants i les persones amb sordesa, proporcionant-los la capacitat de sentir o recuperar l’audició per primera vegada. En el marc del Dia Internacional de l’Implant Coclear i a prop del Dia Mundial de l’Audició, les associacions catalanes ACAPPS exigeixen un accés universal a les pròtesis auditives, audiòfons i implants coclears, independentment de l’edat o la situació econòmica de la persona afectada.

Més enllà de ser considerats com a complements opcionals, aquests dispositius són imprescindibles perquè les persones amb sordesa puguin experimentar una vida autònoma i independent. Amb l’entrada en vigor del Codi d’Accessibilitat el proper 1 de març, s’espera que es posin en pràctica mesures per millorar l’accessibilitat a la comunicació en tots els àmbits, com ara els bucles magnètics, les emissores FM i els subtítols, que fins ara han estat ignorats en l’accessibilitat per a persones amb discapacitat auditiva.

Tot i que els audiòfons i els implants coclears han suposat un canvi substancial en la vida d’aquestes persones, no són suficients per garantir l’accés a tota la informació sonora de l’entorn. La Tània, que porta implants coclears des de petita, destaca la importància de les mesures d’accessibilitat per fer realitat la inclusió: “Necessito el bucle magnètic perquè el so m’arribi bé als implants, necessito subtítols per seguir una conversa i una emissora FM a la classe. Necessito facilitats per a la lectura de llavis.” 

ACAPPS confia plenament que el nou Codi d’Accessibilitat resoldrà aquestes qüestions pendents i garantirà l’accessibilitat a la comunicació.

Servei d’Accessibilitat d’ACAPPS

El Servei d’Accessibilitat de la Federació ACAPPS, amb 20 anys d’experiència, assessora en l’adaptació de mesures accessibles en tots els entorns i ofereix suport a les persones amb sordesa que han experimentat discriminació per manca d’accessibilitat. Aquesta federació creu fermament que ara és el moment de posar en pràctica les solucions existents i comprometre’s amb l’aplicació efectiva de les mesures d’accessibilitat a la comunicació per a les persones amb sordesa.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES