Dijous, 11 agost 2022
Dijous, 11 agost 2022
IniciEntrevistesJair Domínguez: "Anar de vacances amb un company amb mobilitat reduïda et...

Jair Domínguez: “Anar de vacances amb un company amb mobilitat reduïda et fa veure com de poc preparat està el món per a la gent amb discapacitat”

jair domínguez
Jair Domínguez // Foto: Xavi Toral

Jair Domínguez i Torregrosa, periodista, guionista i escriptor  Actualment és col·laborador de l’informatiu satíric de TV3Està Passant‘, dirigit per Toni Soler. Col·laborador entre d’altres de ‘La 2ª hora‘ de Rac1 actualment presenta el programa ‘El Búnquer‘ a Catalunya Ràdio on també comparteix programa amb en Peyu el seu company d’experiments al programa ‘Bricoheroes’ de TV3. Acaba de publicar el seu últim llibre ‘Estructures profundes‘. 

He volgut parlar amb ell per conèixer millor al polèmic Jair, que tot hi que te fama de destroyer és més aviat un Heavy tendre amb les idees molt clares.  

Quina relació tens amb la Discapacitat?    

Suposo que la mateixa que la major part de la població: tenir amics amb discapacitats que ens donen lliçons de superació cada dia. Anar de vacances amb un company amb mobilitat reduïda et fa veure com de poc preparat està el món per a la gent amb discapacitat.    

El món seria millor si …?  

Diguéssim “gràcies” i “si us plau” més sovint.  

Quin és l’adjectiu que creus que et defineix millor?    

Inquiet.    

Per què vas decidir dedicar-te al periodisme?    

El periodisme em va trobar a mi. Vaig trobar-me amb la possibilitat de treballar a la ràdio de la ciutat i em va atrapar.  

Alguna vegada per feina t’han demanat que canviïs algun tret de la teva personalitat?   

Sí, però no va sortir bé.  

Qui Super poder t’agradaria tenir?   

Poder aturar el temps.   

Sense quin dels 5 sentits podries viure?   

Sense l’olfacte. Sempre estic refredat i ja m’hi he acostumat una mica.   

Creus que es pot fer humor de tot?   

Rotundament, sí. El que no s’ha de fer és escarnir aquell que no pot defensar-se. Però és de ser paternalista pensar que hi ha gent que no se sap defensar, perquè els més febles són normalment els que tenen el cul més pelat.    

Ens estem tornant censuradors en tots els àmbits?    

Sí. Hi ha un corrent social de protegir en excés que està destruint el criteri.   

Què està passant?   

Que la gent té la pell molt fina. Que hi ha molta gent -gent benestant, de classe mitja acomodada- que pensa que les minories no se saben defensar i que necessiten aixopluc. I no és cert. Pots ser tolerant sense haver de ser extremista.   

Com t’agradaria ser recordat?   

M’és ben igual. L’únic que m’interessa és deixar fetes coses interessants. Un llibre, una cançó, un programa. Alguna cosa que representi quelcom per a algú. Això seria fantàstic.  

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content