Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDretsAcord de la Fiscalia i Plena Inclusió per facilitar l’accés a la...

Acord de la Fiscalia i Plena Inclusió per facilitar l’accés a la justícia de les persones amb discapacitat intel·lectual

Signat per Santiago López i Dolores Delgado, tindrà una vigència de 4 anys

acord plena inclusión i fiscalia general de l'estat
Dolores Delgado i Santiago López durant la signatura de l’acord // Foto: Plena Inclusió Espanya

La Fiscalia General de l’Estat (FGE) i Plena Inclusió Espanya van subscriure dijous un acord amb mesures destinades a facilitar l’accés a la justícia de les persones amb discapacitat intel·lectual i garantir una justícia més accessible i comprensible per a tothom.

L’acord, amb una durada de 4 anys, el van materialitzar la fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, i el president de l’entitat que defensa els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i el desenvolupament a Espanya, Santiago López.

“L’acord signat per la Fiscalia General de l’Estat (FGE) i Plena Inclusió Espanya suposa un enorme avanç en la tasca d’adaptar els procediments judicials i aconseguir que siguin més accessibles i comprensibles per a les persones amb discapacitat intel·lectual”, va dir López .

Per la seva part, Dolores Delgado, va manifestar que l’acord busca “un tracte homogeni, una justícia de major qualitat i més propera que atengui a les seves específiques necessitats durant el procés”.

Entre les línies de col·laboració que recull el conveni destaquen:

  • La promoció d’accions que permetin que les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament puguin comprendre els actes de tràmit, diligències, resolucions i escrits del ministeri fiscal que afecten els seus drets a través de la utilització de versions en lectura fàcil.
  • L’elaboració de guies, protocols d’actuació i qualsevol altre tipus de materials i eines orientades a facilitar que els / les fiscals puguin exercir de manera efectiva les seves funcions en relació a les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament.
  • El suport als / les fiscals que així ho requereixin en el marc dels procediments en què intervinguin persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament, especialment en tot allò referit a ajustos de procediment que assegurin el dret d’accés a la justícia i facin cert el dret a la tutela judicial efectiva que a hores assisteix.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES