Dijous, 5 agost 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciOpinióLa innovació tecnològica al servei de la discapacitat

La innovació tecnològica al servei de la discapacitat

projecte pioner innovació tecnològica música discapacitat santa perpètua
L’Eye Harp és un projecte tecnològic inclusiu que vol fer arribar la música a tothom // Foto: Ajuntament Santa Perpètua

Les persones amb discapacitat constitueixen un col·lectiu dins de la població espanyola que frega, en l’actualitat, els 4 milions i, dels quals, 1,6 milions d’ells estan en edat laboral. Aquest col·lectiu, avui dia, continua trobant diferents barreres de tipus estructural, social i/o cultural per a accedir a un lloc laboral, la qual cosa provoca que es desaprofitin les capacitats d’una part de la població que té molt a aportar a l’economia.

La societat i, més concretament, el mercat laboral, està evolucionant a un ritme vertiginós per a adaptar-se als nous temps. En aquestes circumstàncies, no podem ni hem de renunciar al talent i les capacitats que les persones amb discapacitat poden aportar a la nostra economia i ajudar al seu creixement i sostenibilitat en el temps.

La innovació tecnològica i la seva irrupció en el món de la discapacitat, sobretot en els temps actuals per les necessitats generades pel COVID-19, estan contribuint a trencar les barreres que, moltes vegades, frenen la contractació de persones amb discapacitat. Les adaptacions i solucions que estan sorgint mitiguen algunes de les dificultats derivades de la mobilitat, l’audició o la visió i possibiliten que les persones amb discapacitat puguin utilitzar totes les seves capacitats dins de l’àmbit laboral.

banner flyer interpersonas

La innovació tecnològica contribueix a reduir les situacions de dependència i a millorar la qualitat de vida

Encara així, malgrat que la innovació tecnològica contribueix a reduir les situacions de dependència i a millorar la qualitat de vida, un 55% del col·lectiu de persones amb discapacitat continua trobant barreres per a accedir als entorns digitals, per la qual cosa és necessari continuar treballant per a aconseguir reduir aquest % al mínim.

En aquest entorn, les startups tecnològiques estan jugant un paper clau en analitzar problemes no resolts i resolent-los mitjançant idees disruptives que, utilitzant la tecnologia, permeten eliminar les diferents barreres amb les quals es troben les persones amb discapacitat.

Entre els exemples d’innovació tecnològica que ens podem trobar hi és Disable Park, que ajuda les persones amb mobilitat reduïda a moure’s amb major facilitat al geolocalitzar places d’aparcament. Visualfy, que reconeix els sons i els transmet mitjançant una app, o la tecnologia de Eye Tracking, un programari que registra i interpreta els moviments oculars perquè les persones amb discapacitat visual es puguin comunicar a través d’un ordinador.

La tecnologia s’està posicionant com un motor d’integració que permeti reduir les barreres que impedeixen la plena inclusió del col·lectiu de persones amb discapacitat en el mercat laboral.

La inversió en I+D+I és necessària perquè, a través de l’Accessibilitat Universal, es continuï innovant i aportant solucions que permetin a les persones amb discapacitat treballar en igualtat de condicions.

Albert Campabadal Blanco – Vicepresident Grupo SIFU

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES