Dimecres, 29 juny 2022
Dimecres, 29 juny 2022
IniciFESOCA dona llum a la comunitat sorda sobre les mascaretes accessibles...
Array

FESOCA dona llum a la comunitat sorda sobre les mascaretes accessibles i les pantalles transparents

Elabora un complet informe amb les compleixen amb tots els requisits

mascaretes adaptadades persones sordes infants autisme
Un exemplar de mascareta adaptada per a persones sordes // Foto: Ajuntament de Terrassa

La Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) ha elaborat un complet informe sobre les mascaretes transparents per a persones sordes, amb dificultats de comunicació, i en general per al públic que vulgui comunicar-se sense barreres.

Per elaborar aquest informe, FESOCA ha estat en contacte amb diferents empreses que produeixen i / o comercialitzen aquest tipus de mascaretes amb l’objectiu de conèixer les característiques i els requisits que han de complir aquestes màscares i per poder oferir informació veraç sobre elles.

banner newsletter oferta 50%

Així, en primer lloc alerta que des de l’inici de la pandèmia han augmentat a les xarxes socials el nombre de pàgines web i empreses que publiciten màscaretes transparents que no compleixen amb els requisits tècnics requerits o que ofereixen publicitat enganyosa. Cal tenir en compte que, per a la utilització de les màscares, no només és bàsic complir amb el requisit d’accessibilitat comunicativa, el d’ergonomia i confortabilitat, sinó també i molt important, han de complir amb les especificacions tècniques i mediambientals, requerides per les autoritats.

D’altra banda, també assenyala que la legislació aplicable no exigeix ​​l’homologació ni la certificació per part d’un organisme extern però sí que es demana al seu fabricant que garanteixi la salut i la seguretat, que faci una avaluació dels riscos i que compleixi amb les propietats d’una bona filtració i respirabilidad, a més de la resistència a la rentada.

Per aquest motiu l’entitat ha realitzat multitud de contactes, entre els quals, amb l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, amb l’organisme de el Departament de Salut que s’encarrega de les certificacions, amb l’Associació Espanyola de Normalització (UNE), etc.

Un cop recopilada tota la informació disponible i testades totes les empreses i marques que els han fet arribar els seus models de mascaretes transparents, FESOCA ha volgut traslladar la informació de quatre (Visual Mask, Probex, Enelen, Cliu) que compleixen amb tots els requisits de seguretat i protecció, a més de ser accessibles.

D’altra banda, no ofereix informació sobre pantalles protectores transparents perquè, encara que sí que és cert que faciliten la comunicació, no són un producte que pugui substituir la mascareta, tal com indica el Departament de Salut.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content