Dimecres, 30 novembre 2022
Dimecres, 30 novembre 2022
IniciOpinióInclusió, diversitat i visibilitat

Inclusió, diversitat i visibilitat

plafó relleu braille inclusió
Plafó en relleu i amb el sistema de lectura Braille per les persones invidents // Foto: Juan García

Ja fa una setmana que en Jesús Vidal -en recollir el Goya al millor actor revelació– va dir les tres paraules amb les quals he enunciat l’article d’avui. Però jo no parlaré sobre en Jesús i el premi Goya que en va rebre, perquè crec que ja està tot o quasi tot dit en haver-ne sortit en tots els mitjans de comunicació possibles i fer-se viral a través d’internet. El que si em quedo amb les paraules que va dir, ja que són d’una certa importància per la comunitat de les persones amb diversitat funcional.

La inclusió -com ja he denunciat en més d’un article- per a les persones amb diversitat funcional avui dia no existeix, ni existirà, ja que aquesta està en les mans de la classe política i no tenen la suficient implicació, coneixement o empatia amb nosaltres per a canviar aquesta situació.

Banner 300x250px EnBucle3

Però l’excepció posa a prova la regla, ja que n’hi han persones dedicades a la política -poques però n’hi ha- que tenen vocació pública i treballen per millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional i aquí em toca nomenar a la Regidora de Turisme de la ciutat d’Amposta, la Joana Estevez, doncs des del departament que ella porta com a regidora han instal·lat quatre plafons -allà on ningú ho tindria en compte- en relleu i amb el sistema de lectura Braille perquè les persones invidents puguin saber que tenen davant dels nassos. Aquests quatre plafons han estat posats en els miradors de la Casa de Fusta, el Pont del Tráves, el Carreté i l’Embut del Parc Natural i Reserva Natural de la Biosfera, el Delta de l’Ebre.

Això es pot dir que és inclusió; ja que les persones invidents podran observar el paisatge com ho fem la resta de mortals. Que és diversitat; ja que cada persona necessita unes eines específiques per fer-hi depèn quines tasques a la vida i aquestes han estat facilitades per als administradors del municipi. Que és visibilitat; perquè aquests panells sempre hi seran visibles per a totes les persones i faran visible la disCapacitat.

Moltes gràcies a la Regidora de Turisme, la Joana Estevez i a tot l’equip tècnic de l’Ajuntament d’Amposta que han apostat i treballat per fer-hi del Delta de l’Ebre un racó del món més inclusiu per a les persones amb diversitat funcional.

Juan Garcia Díaz – President de l’AFIS (Associació Funcional per la Integració Social)

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Juan Garcia Diaz
Juan Garcia Diaz
Activista Social i president de l'Associació pel LLeure Adaptat (ALLA)

3 COMENTARIS

  1. Compartim amb el Joan la sintsesis feta,aquesta barrera tan gran que tenim només pot ser desfeta per l’unionisme de totes les entitats al carrer, les federacions no hi són per la labor, el vermut i cocarmi tampoc, deuen tindré prou amb els diners que reben, doncs tindran que ser les associacions les que tiren del carro, fem una crida a tots els representants d’associacions per posar el carro al lloc que li correspon. Gràcies

  2. La imatge que surt en aquest article és meva, feta per mi al moment de la instal·lació del plafó. Així que us demano que canvieu l’autoria de la foto.
    Josep Maria Zulaika
    Oficina de Turisme
    Ajuntament d’Amposta

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content