Dijous, 28 gener 2021
Inici Inclusió Social La Fundació el Maresme impulsa el servei d’acompanyament a l’envelliment actiu comunitari

La Fundació el Maresme impulsa el servei d’acompanyament a l’envelliment actiu comunitari

Adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual que han acabat la seva etapa laboral

envelliment actiu comunitari_Fundació el Maresme 1[19180]
El programa ofereix diferents activitats // Foto: Fundació el Maresme

En el marc de la pandèmia, el projecte d’acompanyament a l’envelliment actiu comunitari de la Fundació el Maresme, ha donat un pas més situant el seu centre de referència a l’edifici central del l’entitat per apropar-se a la comunitat realitzant i participant en activitats de la ciutat.

Aquest projecte d’envelliment actiu està adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual que han finalitzat la seva etapa laboral i que mantenen alts nivells d’autonomia.  

ARC Soluciones publi

El servei d’envelliment actiu els orienta i acompanya, oferint recursos per tal de gestionar el seu temps en aquesta nova etapa de la vida. I ho fa amb un model d’atenció, centrat en la persona, innovador, de proximitat, inclusiu i en xarxa amb la comunitat. 

Projecte d’envelliment actiu

Entre altres aspectes, el projecte d’envelliment actiu té les següents característiques: 

  • Acompanya a la persona en la realització d’activitats socials, artístiques, de voluntariat etc. que responguin als seus interessos i demandes.
  • Facilita l’accés als recursos de la xarxa comunitària, incrementant les experiències de participació i normalització en el seu entorn més proper. 
  • Es treballa amb cada persona, la recerca d’activitats del seu interès, la planificació del calendari individualitzat, s’orienta i acompanya tant en la presa de decisions com en els tràmits i inscripcions a les activitats que es programen en diferents equipaments comunitaris.  
  • Ofereix atenció en horari flexible adaptat a cada persona.  Combina activitats al propi centre, amb activitats inclusives en equipaments comunitaris i d’entitats de la ciutat: Centre Cívic Jaume Terrades, Fundació Iluro, biblioteca Antoni Comas, l’Entorn, espai Gatassa, etc. Les persones que hi participen realitzen activitats socioculturals com: passatemps en línia, lectura fàcil, manteniment de la memòria, ceràmica, costura, pintura, accions de voluntariat, jocs de taula, etc.  
  • Ofereix oportunitats d’elecció i d’aprenentatge, per millorar l’autodeterminació i la gestió del seu temps.  
  • Acompanya a la persona en el seu projecte vital amb plans personalitzats adaptats a la seva nova realitat.
  • Procura pel seu benestar emocional promovent l’estabilitat i proporcionant interaccions positives entre la persona, el grup i el seu entorn.  
  • És també un espai de trobada ( Club social…) 
  • Organitza sortides, visites d’interès, etc.  
  • Compta amb servei opcional de menjador.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES