Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDretsManifest de FCVS que reconeix les persones voluntàries com agents potents d’integració...

Manifest de FCVS que reconeix les persones voluntàries com agents potents d’integració i inclusivitat

En el marc del Dia Internacional del Voluntariat

manifest dia mundial voluntariat
El voluntariat s’ha fet més imprescindible durant la pandèmia // Foto: Obra Social “la Caixa”

En el marc del Dia Internacional del Voluntariat, 5 de desembre, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha publicat el manifest ‘Voluntariat social i COVID-19’ on reconeix les persones voluntàries com agents potents d’integració i d’inclusivitat. En el manifest es reclama als poders públics més suport econòmic i més facilitats per a les entitats socials de voluntariat.

Manifest

La distància física, afectiva i social a què ens ha obligat la crisi sanitària de la Covid-19 i també, per què no dir-ho, el dolor per tanta mort i tants dols, a nosaltres, les persones voluntàries, paradoxalment ens han permès obrir-nos a una certesa que avui, dia 5 de desembre de 2020, volem compartir amb la resta d’actors socials i amb la població del nostre país:

fiare banca etica crowdfunding

En primer lloc DIEM que us hem sentit ben a prop. I que hem fet tot el que és a les nostres mans perquè us arribi el nostre reconeixement i impuls, tot i el confinament en aquest context de pandèmia, tan nou i tan dur.

En segon lloc AFEGIM que hem constatat, més que mai, que el voluntariat social en totes les seves formes, som un agent potent d’integració i d’inclusivitat.

En tercer lloc RECLAMEM als poders públics que, més enllà del reconeixement que heu fet al nostre compromís i activitat, anomenant-nos ‘servei essencial’, ara cal que traduïu el reconeixement en més suport econòmic i més facilitats  per a les entitats socials on les persones voluntàries som acollides i hi tenim l’oportunitat de col·laborar. Les entitats són les que garanteixen la subsistència dels projectes i pateixen de manera molt directa la crisi econòmica, tot i desenvolupar un servei públic.

En quart lloc, DEMANEM que mentre continuïn activats els protocols sanitaris, puguem seguir desenvolupant la nostra activitat al costat de les persones més vulnerables sense dificultat a l’hora de realitzar l’activitat, l’accés a EPIs i a d’altres recursos.

En cinquè lloc RECORDEM que combinar la intervenció virtual amb la presencial,  contribuirà a la millora de la salut bio-psico-social de les persones a qui acompanyem. I així pensem continuar fent-ho en endavant.

I finalment MANIFESTEM que el voluntariat social, en totes les seves formes, és agent de salut integral i de benestar de les persones vulnerables.

Per tant, en representació avui dels equips de persones voluntàries, que sempre s’han mostrat prudents i valentes, posem la VIDA al centre de les nostres actuacions, decidides a humanitzar la nostra societat.

Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS)

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES