Dimecres, 27 gener 2021
Inici Inclusió Laboral Dincat, CZFB, ARAPDIS i Fundació Incyde s'uneixen per la integració laboral de...

Dincat, CZFB, ARAPDIS i Fundació Incyde s’uneixen per la integració laboral de les persones amb discapacitat

En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

czfb acord dincat integracio laboral persones discapacitat
D’esquerra a dreta: Manuel Palou, President de Dincat; José Luis Bonet, president de la Fundación INCYDE; delegat especial del CZFB, Pere Navarro; Dr. Ramon Blasi, president de l’Associació ARAPDIS // Foto: CZFB

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, la seu del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) va acollir ahir la signatura dels protocols de col·laboració entre el CZFB, la Fundación Incyde, l’Associació DINCAT y l’Associació ARAPDIS, amb la intenció d’impulsar una veritable integració laboral de les persones amb discapacitat.

L’acte s’emmarcava en la seva participació en el Foro Incyde School Barcelona 2020: Emprender en la Discapacidad, que va tenir lloc el passat mes d’octubre.

ARC Soluciones publi

Els participants al Foro sobre discapacitat han tingut l’oportunitat de cursar posteriorment el cicle formatiu “Emprenedors del Futur”, de entre qui un Comitè seleccionarà a quatre alumnes que rebran una beca amb la qual ampliar la seva experiència professional durant 12 mesos. 

Acompanyament a les persones amb discapacitat

Així, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona oferirà l’oportunitat a un dels seleccionats d’impulsar el seu projecte emprenedor a través de la incubació al 3DFactory Incubator, la primera incubadora empresarial de tecnologia 3D d’Europa, posada en marxa el 2019 en col·laboració amb la Fundació Leitat i la Fundación Incyde. D’altra banda, una de les persones seleccionades realitzarà les seves pràctiques a Dincat, Federació que agrupa a més de 300 entitats d’iniciatives socials no lucratives de Catalunya, mentre una altra ho farà a ARAPDIS, Associació per a la Rehabilitació i l’Adaptació de Persones Disminuïdes en la seva Capacitat d’Integració Sociolaboral.

El president de Dincat, Manuel Palou, manifesta el seu desig de “continuar reforçant la capacitat emprenedora de les entitats que acompanyen a les persones amb discapacitat intel·lectual a través d’aquest acord amb Fundació Incyde, que obre les portes a múltiples oportunitats que, sens dubte, ens encaminen cap a un futur més inclusiu”. 

Per part del delegat especial del CZFB, Pere Navarro, destaca que “el CZFB està totalment compromès amb la integració laboral de persones amb discapacitat” i es mostra “orgullós de poder col·laborar amb la Fundación Incyde per a ajudar de forma activa a la incorporació d’aquest col·lectiu al mercat de treball i oferir-los una oportunitat única per impulsar el seu projecte”.

Per la seva part, el president de la Fundación INCYDE, José Luis Bonet, ha subratllat que “la millor eina per aconseguir la inclusió de les persones amb capacitats diferents és la integració en el mercat laboral, un objectiu en el qual la col·laboració público-privada és essencial, de manera que iniciatives com la que impulsem amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona tenen un valor especial”. 

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES