Èxit de la V Jornada de Disseny de productes de suport de disseny obert (Baix Cost)

Es presenten diverses innovacions creades per familiars i experts

èxit jornada baix cost nexe fundació
A la jornada es van crear diferents innovacions creades per familiars i experts // Foto: Nexe Fundació

La V Jornada de Disseny de productes de suport de Baix Cost organitzada per Nexe Fundació va ser tot un èxit de participació i activitat. Un dels aspectes més rellevants d’aquesta edició ha estat la constatació que les millors innovacions surten des del cor, com es va demostrar amb les que van presentar les famílies i experts protagonistes de la Taula Rodona “En primera persona”.

D’aquesta manera, Sara Ayoso va presentar unes enginyoses adaptacions fetes a casa per a millorar la qualitat de vida de la seva filla; Josep Muro va presentar productes realitzats gràcies al que va aprendre al darrer taller de baix cost de l’entitat i va crear una sala multisensorial; Imma Carretero va implicar un grup d’estudiants per crear una cadira adaptada, i Vanesa Fuentes va programar una aplicació mòbil de comunicació.

BANER_300X250

Durant la Jornada es va fer entrega dels III Premis Productes de Suport i Solucions de Baix Cost, que va  comptar amb la presencia Josep Muñoz Luque, Gerent de Benestar Social de la Diputació de Barcelona. El guardonats van ser:

  • Categoria Estudiants, premi patrocinat per Diotronic, atorgat a Jennifer Smith Poissenot per la creació d’un commutador per la paràlisis cerebral.
  • Categoria Professionals i institucions, premi patrocinat per ESAAC, otorgat a l’Institut Marianao per la creació d’un caminador de PVC.
  • Categoria Famílies, premi patrocinat per Discubre, atorgat a dues famílies. A Mayte Grande Ardugo per la creació d’un arnés per a caminar, i a Cristina García, Marc Sancliment i Albert Comaposada, per la creació de joguines per a nens sords.

Per tancar la Jornada es van fer diferents tallers per ensenyar a resoldre necessitats aprenent a crear i adaptar productes de suport específics que al mercat no sempre estan a l’abast de tothom.

La Jornada la van obrir la Fundadora i Presidenta de Nexe Fundació, Cécile de Visscher. que estava acompanyada a la taula d’’Emma Gómez, Directora Infermera de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*