Dimarts, 20 febrer 2024
IniciENTITATSÈxit del primer any del servei d'acompanyament integral per a víctimes de...

Èxit del primer any del servei d’acompanyament integral per a víctimes de trànsit de MIFAS

L'entitat va acollir dijous un acte presentació dels resultats

presentació acte invictes víctimes de trànsit
Ramon Lamiel durant la seva intervenció en l’acte de presentació // Foto: MIFAS

La Fundació MIFAS, va acollir aquest dijous a la seu central de Girona l’acte de presentació del Servei per a la Inclusió de les Víctimes de Trànsit Ferides Greu en el seu Entorn Social, conegut com a INVICTES, en commemoració del seu primer any en funcionament. 

Impulsat pel Servei Català de Trànsit, aquest programa ofereix serveis de suport i orientació a les persones afectades per accidents de trànsit, amb l’objectiu de promoure la seva autonomia personal i vida independent.

Aquest servei, públic i gratuït, compta amb un equip interdisciplinari format per professionals de l’àmbit educatiu i social, una terapeuta ocupacional i una psicòloga. A través d’aquest equip, s’assegura l’accés al servei arreu del territori, basant-se en els principis de l’Atenció Integral Centrada en la Persona i de la Vida Independent i Comunitària.

La presentació va reunir diversos actors, tant públics com privats, així com cossos de seguretat del territori, destacant l’interès general en el programa i la seva difusió. L’esdeveniment va incloure discursos del president de Grup MIFAS, Artur Altabàs, la presentació del servei a càrrec del Servei Català de Trànsit i el testimoni d’un usuari del servei, acompanyat del responsable d’Invictes a les comarques gironines, Josep Bécares.

Altabàs va donar la benvinguda als assistents, i acte seguit Ramon Lamiel va destacar com el disseny del servei Invictes s’ha construït sobre l’experiència del SIAVT, assegurant així una base sòlida per als acompanyaments. Bécares ha valorat la fonamentació del servei en els principis de l’acompanyament i la vida independent, i Xavi Garcia, un usuari del servei, ha compartit el seu testimoni, destacant el suport rebut i els seus èxits personals gràcies a Invictes. Així, el Servei INVICTES emergeix com un recurs essencial per a les persones afectades per accidents de trànsit, prometent un suport integral i orientat cap a la recuperació i la inclusió social.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

  1. Gràcies per fer-vos ressò d’un servei públic tan important. I Gràcies a tantes les persones que van donar suport a la presentació especialment a persones víctimes i autoritats que sabem que ja han compartit la informació del servei per xarxes I a nivell professional.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content