Dimarts, 20 febrer 2024
IniciINCLUSIÓ SOCIALLa Fundació Aspros inaugura una nova llar urbana a Lleida batejada com...

La Fundació Aspros inaugura una nova llar urbana a Lleida batejada com a “Joan Escolar”

En homenatge al que va ser el seu exdirector durant més de 30 anys i que va morir el passat 9 de desembre

nova llar urbana Joan Escolar
El Remi i el Damià, dos usuaris de la nova llar residència // Foto: Fundació Aspros

La Fundació Aspros, compromesa amb la inclusió i igualtat des de 1962, ha inaugurat un nou pis a l’Avinguda Madrid de Lleida, dedicat a “Joan Escolar” en honor al que va ser el seu exdirector tècnic durant més de 30 anys.

A l’acte hi van assistir assistit la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida, Eugènia Puig-gros; el cap de servei de Suport a la Protecció Social, Antoni Reinoso; el cap de servei d’Atenció a les Persones, Manel Agustí; així com familiars del Joan Escolar, representants de la Direcció i professionals d’Aspros, persones ateses i figures de suport.

Aquest nou pis s’uneix a les 10 llars urbanes de la Fundació, promocionant la autonomia i inclusió de 105 residents, 8 dels quals amb discapacitat intel·lectual. Aquest model d’habitatge urbà, iniciat el 1982, destaca per la seva innovació en l’acolliment residencial comunitari.

El psicòleg i pedagog Joan Escolar, psicòleg i pedagog, que va morir el passat 9 de desembre a l’edat de 76 anys, va ser un defensor de la dignitat i igualtat de les persones amb discapacitat intel·lectual, liderant la creació de projectes com les llars urbanes. La missió d’Aspros, sense ànim de lucre, és promoure la inclusió i millora de vida d’aquest col·lectiu, col·laborant amb famílies i institucions des de fa més de 60 anys.

Actualment, més de 650 persones reben atenció en àrees com acolliment residencial, teràpia ocupacional, inserció laboral i formació professional. Aspros també gestiona un Centre Especial de Treball, reafirmant el seu compromís amb la igualtat d’oportunitats per a totes les persones a Lleida.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content