Diumenge, 18 abril 2021
spot_img
IniciDestacadesL’1 de gener entra en vigor l’exempció del copagament farmacèutic pels menors...

L’1 de gener entra en vigor l’exempció del copagament farmacèutic pels menors d’edat amb discapacitat

Segons estableix la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat 2021

copagament farmacia persones discapacitat
Les persones amb discapacitat menors de 18 anys estaran exempts de copagament // Foto: COFC

A partir de demà 1 de gener entra en vigor l’exempció del copagament en la prestació farmacèutica per menors de 18 anys amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33%, segons s’estableix a la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per l’any 2021.

Banner Aflorem 300x600_3

Aquesta llei modifica el text refós de la Llei de garanties i ús racional dels medicaments i productes sanitaris, aprovat pel Reial Decret legislatiu 1/2015, de 24 de juliol, disposant que “estaran exempts d’aportació els usuaris i els seus beneficiaris que pertanyin a una de les següents categories”, assenyalant entre aquestes “les persones menors d’edat amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33%”.

Per al moviment social de la discapacitat, aquesta exempció del copagament suposarà un alleujament econòmic per a milers de famílies que tenen al seu càrrec persones amb discapacitat dins aquest segment d’edat, i que s’enfronten a un sobrecost que pot arribar al 40% respecte a les famílies en les que no hi ha situacions de discapacitat.

Des del Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI), han aplaudit aquesta mesura, que el sector social de la discapacitat sempre ha reivindicat, no només pels menors d’edat, sinó per a totes les persones amb discapacitat.

ARC Soluciones publi

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES