Divendres, 22 setembre 2023
IniciDESTACADESL’1 de gener entra en vigor l’exempció del copagament farmacèutic pels menors...

L’1 de gener entra en vigor l’exempció del copagament farmacèutic pels menors d’edat amb discapacitat

Segons estableix la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat 2021

copagament farmacia persones discapacitat
Les persones amb discapacitat menors de 18 anys estaran exempts de copagament // Foto: COFC

A partir de demà 1 de gener entra en vigor l’exempció del copagament en la prestació farmacèutica per menors de 18 anys amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33%, segons s’estableix a la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per l’any 2021.

ICF23_Baner Financament-300x600

Aquesta llei modifica el text refós de la Llei de garanties i ús racional dels medicaments i productes sanitaris, aprovat pel Reial Decret legislatiu 1/2015, de 24 de juliol, disposant que “estaran exempts d’aportació els usuaris i els seus beneficiaris que pertanyin a una de les següents categories”, assenyalant entre aquestes “les persones menors d’edat amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33%”.

Per al moviment social de la discapacitat, aquesta exempció del copagament suposarà un alleujament econòmic per a milers de famílies que tenen al seu càrrec persones amb discapacitat dins aquest segment d’edat, i que s’enfronten a un sobrecost que pot arribar al 40% respecte a les famílies en les que no hi ha situacions de discapacitat.

Des del Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI), han aplaudit aquesta mesura, que el sector social de la discapacitat sempre ha reivindicat, no només pels menors d’edat, sinó per a totes les persones amb discapacitat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content