Dissabte, 16 octubre 2021
HomeOpinióCopagament o la deformació de la realitat

Copagament o la deformació de la realitat

reunió dolors bassa entitats diners de butxaca
Presentació d’increment dels diners de butxaca a la Casa del Mar de Barcelona // Foto: ECOM

El passat 19 de gener d’aquest any em va venir de gust fer un article d’opinió. El tema era el COPAGAMENT, però em centrava de manera més específica en els diners de lliure disposició que disposen els usuaris que viuen en centres residencials, i en especial a aquells usuaris que independentment de viure en una llar-residència també anaven a un centre de dia de teràpia ocupacional, i percebien una prestació per fill a càrrec de la Seguretat Social.

En aquest article posava dos exemples molt concrets d’usuaris que percebien la prestació per fill a càrrec i la pensió no contributiva, i manifestava:

  • “al meu judici no resulta estimable ja que l’aplicació dels criteris tan hermenèutics de l’Ordre de Copagament”, que ens permet arribar a una conclusió: “no s’ha tingut en compte, o millor dit de manera suposada no els ha interessat veure algunes situacions molt concretes de persones amb discapacitat que estan vivint en un servei residencial i alhora van a un centre de dia “. I si afegim que perceben com un únic ingrés una prestació per fill a càrrec, “la situació no pot estar pitjor”.
  • Per aquest motiu i tal com vaig exposar en el seu dia a la consellera Dolors Bassa i acompanyants en la reunió amb les famílies i entitats a la Casa del Mar, em veig en l’obligació de contestar la NORMA DAVANT ELS TRIBUNALS.

Doncs ben dit i fet, el meu advocat va exposar aquests exemples tant en la demanda com en l’escrit final de conclusions.

El que m’ha impactat molt és veure com transforma la GENERALITAT en seu judicial uns arguments que no són correctes, concretament davant la Sala de lo Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia. I tot això per a que no se li tombi el recurs. En aquesta resolució els deixo la seva explicació i el que han deformat i no s’ajusta a la realitat.

Cadascú que tregui les seves pròpies CONCLUSIONS.

Antonio Moreno Soler – Activista i atleta, en matèria de drets de la discapacitat, i mosca collonera de l’Administració

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES