Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciRecerca i TecnologiaEsperançadors assajos preclínics d’una nova molècula que frena la progressió del Parkinson

Esperançadors assajos preclínics d’una nova molècula que frena la progressió del Parkinson

Podria donar peu a un nou tractament de la malaltia

equip assajos preclínics parkinson
EQUIP D’INVESTIGADORS D’AQUEST ESTUDI // FOTO: CLINIC BARCELONA – IDIBAPS

L’equip liderat per Analia Bortolozzi, del grup Neurofarmacologia de sistemes de l’IIBB-CSIC-IDIBAPS, ha iniciat els assajos preclínics d’un nou tractament per a la malaltia de Parkinson. Els resultats preliminars són prometedors i podrien obrir el camí a noves teràpies que permetin retardar el desenvolupament de la malaltia.

El projecte es basa en una nova molècula d’oligonucleòtids dissenyada pels mateixos investigadors per reduir la síntesi i evitar l’acumulació de la proteïna alfa-sinucleïna, un dels marcadors diferencials del Parkinson. El treball es publica a la revista EBioMedicine, de The Lancet.

En els últims anys molts tractaments en investigació van dirigits a reduir aquesta sobreexpressió d’alfa-sinucleïna utilitzant oligonucleòtids. “El problema és que si la reducció és excessiva a tot el cervell, el tractament té efectes secundaris nocius i tòxics, just el contrari del que s’espera”, aclareix Bortolozzi. 

ELS ASSAJOS PRECÍCLINCS podrien obrir el camí a noves teràpies retardarIEN el desenvolupament de la malaltia.

Després d’administrar la molècula en ratolins durant quatre setmanes, els resultats dels assajos preclínics van revelar que es redueix la síntesi excessiva i l’acumulació d’alfa-sinucleïna.

Els propers passos de la investigació són optimitzar la molècula per augmentar la potència i durada de l’efecte després de l’administració intranasal. Es tractaria, expliquen els científics, de donar aquesta molècula de manera transitòria el temps suficient per reduir la síntesi d’alfa-sinucleïna, i després administrar-la en combinació amb altres tractaments.

Font: Clínic Barcelona – IDIBAPS

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content