Dissabte, 1 octubre 2022
Dissabte, 1 octubre 2022
IniciDiscapacitatEspanya segueix incomplint la Convenció de la Discapacitat 13 anys després de...

Espanya segueix incomplint la Convenció de la Discapacitat 13 anys després de la seva entrada en vigor

El CERMI recorda que encara són moltes les esferes en que els seus mandats no s’apliquen al nostre pais

convencio de drets persones amb discapacitat
La Convenció a Espanya va complir ahir 13 anys // Foto: Jon Tyson / Unsplash

Ahir, 13 de desembre, es van complir 13 anys de l’entrada en vigor de la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat al nostre pais, una data que el Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI) va aprofitar per recordar que Espanya no compleix amb alguns dels preceptes recollits en el tractat.

El CERMI reconeix que la Convenció ha servit per reactivar l’agenda política i legislativa de la discapacitat al nostre pais i posar com a referència els drets humans en tot el referent al col·lectiu.

Banner 300x250px EnBucle

No obstant, des de la mateixa Constitució Espanyola, a l’article 49, que està desfasat en terminologia i desalineat en el contingut a l’absència d’un model d’educació inclusiva, passant per la permanència de models socials institucionalitzadors, en lloc de promotors de la vida independent, són algunes de les greus mancances d’Espanya a propòsit de la Convenció.

També l’absència d’accessibilitat universal a la majoria d’entorns, productes i serveis; la pobresa i l’exclusió social que impedeixen que es compleixi el mandat d’un nivell de vida adequat per a totes les persones amb discapacitat o la situació estructural d’exclusió i més violència i abusos cap a les dones i les nenes amb discapacitat, són dèficits greus no superats per Espanya.

Malgrat tots aquests desajustos, el CERMI admet que la Convenció és la millor eina per fer que les persones amb discapacitat siguin presents, participin i dirigeixin les seves pròpies vides.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content