Diumenge, 17 octubre 2021
HomeDretsEl Govern espanyol aprova la reforma de l’article 49 de la Constitució...

El Govern espanyol aprova la reforma de l’article 49 de la Constitució per reforçar els drets de les persones amb discapacitat

El CERMI qualifica el fet com una 'jornada històrica' per a la discapacitat i lo social

congrés diputats reforma article 49 constitució
La reforma passarà ara al Congrés pel seu tràmit parlamentari // Foto: Wikimèdia

El Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI) ha qualificat de ‘jornada històrica’ per a la discapacitat i lo social l’aprovació d’ahir pel Consell de Ministres del govern espanyol del projecte de reforma de l’article 49 de la Constitució Espanyola. El nou text es veurà actualitzat després de 4 dècades per, entre altres aspectes, desterrar la palabra “disminuïts” i establir un marc més ampli i integral dels drets de les persones amb discapacitat, en consonància amb el marc europeu i internacional.

En aquest sentit, el CERMI demana quan arribi a Parlament el suport de totes les forces polítiques ja que el projecte ha estat construït “des de la consulta, el diàleg i el consens previs tant en seu parlamentària com amb el sector social que representa les persones amb discapacitat i les seves famílies “.

A més, segons el president de CERMI, Luis Cayo Pérez Bueno, “aquesta reforma situarà a Espanya en el rang constitucional com un dels països amb legislació fonamental més avançada en matèria de persones amb discapacitat”. Per això, Pérez Bueno l’ha considerat com “una bona proposta” que “si bé pot ser millorada en certs aspectes en el tràmit parlamentari, pot ser precursora de futures reformes de caràcter social de més ampli calat, com la constitucionalització com a fonamentals dels drets socials “.

Un cop aprovada la reforma pel Consell de Ministres, ara passarà a les Corts Generals per a la seva tramitació parlamentària.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES