Dimarts, 19 octubre 2021
IniciCovid-19Disminueixen els casos actius de covid-19 a les residències de persones amb...

Disminueixen els casos actius de covid-19 a les residències de persones amb discapacitat i centres de salut mental

A dia d'avui afecten a 15 centres de persones amb discapacitat i un de salut mental

infografia estat residencies covid19
Infografia sobre l’estat de les residències a Catalunya // Foto: gencat

Un total de 111 residències de serveis socials tenen a dia d’avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents, segons ha informat el Departament de Drets Socials. En concret, hi ha 87 centres de gent gran; 15 centres per a persones amb discapacitat; 1 centre de salut mental i 8 en altres recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres. Aquestes xifres, tot i que encara preocupants, milloren les presentades pel departament la setmana passada.

Hi ha 399 residents que són casos confirmats de covid (un 0,7% % del total). La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus. 

Al llarg de la darrera setmana (del 6/8 al 12/8) hi ha hagut 57 defuncions de residents per covid19 i 82 ingressos hospitalaris.

Pel que fa als professionals, 393 han donat positiu (0,8% del total) els últims 14 dies, 5 estan ingressats a l’hospital, cap a la UCI.

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, hi ha 339 casos actius (0,7% dels residents) en 87 residències i 330 professionals afectats (0,9% del total).

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 46 casos actius entre els residents (0,7% del total) en 15 residències i 50 professionals (0,7% respecte al total).

Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 1 cas actiu de residents (0,1% del total) en 1 residència i 6 professionals afectats (0,9%).

A data 16 d’agost, del total de 1.023 residències de gent gran tot  Catalunya, hi ha 91 centres (el 8,90%) que estan en color vermell, això és, amb casos actius de covid-19, aparició de nous casos i brot en investigació.

Per contra, 757 centres (el 74%) es troben en color verd, això és sense cap cas de COVID-19.

La resta de centres, 175 (el 17,11%), es classifiquen amb color taronja, és a dir, presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d’espais de la residència.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES