Dijous, 23 maig 2024
spot_img
IniciMOBILITATEs presenten a FITUR 2024 diferents solucions d’innovació tecnològica al servei de...

Es presenten a FITUR 2024 diferents solucions d’innovació tecnològica al servei de la mobilitat local i inclusiva

La Fira Internacional de Turisme va acollir tallers per explicar projectes com Park4Dis, NEMI o OKLocated

presentació park4dis a FITUR 2024
Presentació de l’app Park4Dis a la fira FITUR 2024 // Foto: Solmes

En un context globalitzat i urbanitzat, la mobilitat entre territoris esdevé un dels grans reptes que afecta tots els sectors de la població, especialment els col·lectius vulnerables. Afrontar aquest desafiament requereix solucions globals, tecnològiques, accessibles i que promoguin el turisme local i inclusiu.

Dins del marc de la Feria Internacional de Turisme (FITUR) a Madrid, l’espai SEGITTURLab va acollir tallers dedicats a les últimes novetats en digitalització i sostenibilitat. En l’esdeveniment del 25 de gener, es van presentar tres solucions tecnològiques clau sota el títol “Senyalètica Digital Intel·ligent com a mètode de Cohesió Territorial”: Park4Dis, NEMI i OKLocated.

Park4Dis destaca com una solució que permet a persones amb mobilitat reduïda (PMR) conèixer la ubicació de places d’aparcament reservades i la normativa local, promovent destinacions inclusives. Carlo Castellano, CEO de Solmes i president d’AsoPMR, va destacar la importància de fomentar l’autonomia d’aquest col·lectiu i crear ciutats accessibles i inclusives.

La proposta de Park4Dis busca millorar l’experiència general de viatge dels turistes al fomentar l’ús adequat de places per a PMR, contribuint als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En unir-se al projecte, els Ajuntaments poden oferir funcionalitats avançades, com la disponibilitat en temps real de places mitjançant sensors i reserves d’aparcament.

Quan s’aborda el concepte de Smart Cities o ciutats intel·ligents, és crucial considerar no només la tecnologia, sinó també l’accessibilitat universal i la sostenibilitat. Park4Dis contribueix a l’evolució cap a les Smart Human Cities, centrant l’atenció en l’autonomia de les persones amb mobilitat reduïda i facilitant la notificació d’incidències mitjançant multimèdia i videotrucades.

Aquest projecte neix amb la finalitat d’ajudar als més de 15 milions de titulars de targetes europees per a persones amb mobilitat reduïda, essent AsoPMR (Associació de Persones amb Mobilitat Reduïda) una entitat que busca facilitar recursos per a l’autonomia i inclusió d’aquest col·lectiu. AsoPMR ha estat beneficiària de 1,5 milions d’euros de Google.org per desenvolupar Spot4Dis, una plataforma que proporciona informació sobre places reservades a nivell europeu, millorant l’eficiència mitjançant intel·ligència artificial i imatges satel·litals.

Solucions de Mobilitat Especials (Solmes), l’empresa darrere de Park4Dis, es dedica al desenvolupament d’innovacions tecnològiques per a una mobilitat sostenible, buscant facilitar la mobilitat de tots els col·lectius de manera inclusiva i accessible, fomentant alhora la intermodalitat. En conjunt, aquestes iniciatives reflecteixen un compromís integral amb la creació d’un entorn més inclusiu i sostenible per a la mobilitat.

Secció patrocinada per
taxiamic

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content