Dijous, 27 gener 2022
IniciPatrocinatsEs posa en marxa un projecte a Vic per impulsar la vida...

Es posa en marxa un projecte a Vic per impulsar la vida independent de persones amb diversitat funcional

programa inici vida independent adfo vic
Responsables del programa de Vida Independent // Foto: ADFO

Avui s’ha obert el període de sol·licituds per a participar en el programa ‘Inici d’una vida independent’, que han engegat l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO) i l’Alberg Canonge Collell, en col·laboració amb altres institucions, com un projecte d’acolliment residencial temporal que consta de dues habitacions adaptades per a quatre persones a l’Alberg Canonge Collell de Vic destinades a persones amb diversitat funcional amb un grau d’autonomia suficient per a les activitats de la vida diària, però que requereixen un determinat nivell d’organització i suport personal.

El programa s’ha marcat tres línies de treball:

1.- VIDA INDEPENDENT – programa adreçat a persones que volen viure autònomament. Des de l’entitat el que potenciem i volem aconseguir és que la persona pugui ser el més independent possible gràcies al suport dels professionals adients.

2.- OPERACIÓ RESPIR – programa d’atenció residencial de caràcter temporal. Aquesta necessitat ha sorgit des de les famílies per tal de poder disposar d’un període de descans o bé de ser una alternativa a situacions imprevistes (hospitalització del cuidador, situacions personals adverses,…).

3.- TEMPS D’ESPERA – Les persones quan pateixen una discapacitat sobrevinguda no tenen clar quines són les adaptacions necessàries pel domicili familiar o bé no han tingut temps de poder-ho adaptar per fer front a la nova situació.

Aquesta iniciativa neix d’una banda, de la inexistència a la comarca d’Osona i comarques limítrofes de llars residències ni pisos tutelats per a persones amb diversitat funcional; i de l’altre de la detecció de més de 900 persones amb diversitat funcional, sensorial auditiva o sensorial visual a la comarca d’Osona, de les quals n’hi ha 270 que s’han plantejat alguna vegada endegar un procés d’autonomia.

Aquest projecte és fruit d’un acord de col·laboració entre l’ADFO, l’Alberg Canonge Collell, l’Agència Catalana de la Joventut, l’Obra Social La Caixa i el departament d’Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.

Les sol·licituds per participar en aquest programa es poden presentar a l’oficina de l’ADFO o descarregar-les a través de la seva web i enviar-la cumplimentada per correu electrònic a social@adfo.cat

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

2 COMENTARIS

 1. Hola bona tarde,
  Estic cursant APESID, i em demanen en un treball, un testimoni que hagi participat en un programa o projecte de vida independent i que explique els aspectes positius viscuts en aquesta experiencia.
  Sisplau, em podeu ajudar?
  He buscat per internet, però trobo projectes, però no testimonis
  Moltes gracies igualment.

  • Hola.

   Pots posar-te en contacte amb alguna entitat com ECOM a Barcelona que han desenvolupat algun programa d’aquest tipus. Tel. 934 51 55 50.

   Gràcies per posar-te en contacte amb el Diari de la Discapacitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content