Dissabte, 23 setembre 2023
IniciDISCAPACITATEntitats i persones afectades per l’esclerosi múltiple posen el focus en l’atenció...

Entitats i persones afectades per l’esclerosi múltiple posen el focus en l’atenció de qualitat, la protecció social i l’autocura

Aquest dimarts 30 de maig se celebra el Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple

dia esclerosi multiple fem programa-bcn-book
Cartell del Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple // Foto: FEM

Aquest dimarts 30 de maig se celebra el Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple, una jornada que les entitats aprofiten per reivindicar-se i donar visibilitat sobre les necessitats i la realitat que viuen en el dia a dia les persones afectades i els seus familiars.

ICF23_Baner Financament-300x600

Aquest any la jornada se celebra sota el lema “Una vida en comunitat, una vida amb més oportunitats” amb la idea de posar l’accent en l’atenció de qualitat, demanar protecció social adequada després del diagnòstic amb xarxes de suport, i apostar per l’autocura.

L’esclerosis múltiple (EM) és una malaltia crònica, particular per a cada persona que la pateix, i amb mil cares, capaç de canviar la vida de la persona diagnosticada i de la seva família, i amb un alt índex de discapacitat.

L’esclerosis múltiple (EM) és una malaltia crònica, particular per a cada persona que la pateix, i amb mil cares, capaç de canviar la vida de la persona diagnosticada i de la seva família, i amb un alt índex de discapacitat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’EM és una malaltia neurodegenerativa, crònica, imprevisible, els símptomes poden ser invisibles una temporada, aparèixer i intensificar-se, sense motiu aparent.

La protecció social, un cop la persona ha estat diagnosticada, és bàsica per poder tenir una vida el més normal possible, amb més oportunitats i per viure amb dignitat.

Activitats a tota Catalunya

Precisament per aquesta commemoració, la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) organitza, com cada any, xerrades informatives i activitats per compartir experiències i coneixements.

Així, a Barcelona el dilluns 29 de maig se celebrarà una jornada informativa al Cemcat. Es tracta d’un acte conjunt del Cemcat i la Fundació Esclerosi Múltiple, que es podrà seguir en línia. Les persones que ho desitgin també podran seguir-lo presencialment des del Cemcat.

A Reus,  el 30 de maig a les 12 del migdia, hi haurà un acte institucional a la seu del Centre Neurorehabilitador Mas Sabater de la FEM. Ja per la tarda la FEM i l’Hospital de Sant Joan han organitzat una xerrada informativa -en català- a l’hospital de Reus en la qual s’abordaran aspectes com els nous tractaments, les disfuncions esfinterianes i l’alimentació. 

A Lleida, el Centre Neurorehabilitador de la FEM a Lleida organitza una jornada de portes obertes el 30 de maig a partir de les 10 del matí i fins a la una de la tarda.

Si ens traslladem a Girona, el Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple se celebrarà a Girona el dimecres 31 de maig amb una xerrada informativa que es podrà seguir en línia o presencialment des de les dependències de la FEM a Salt.

Finalment en el cas de Figueres, el dia 30 de maig a les 5 de la tarda a la sala d’actes de l’Hospital de Figueres es presentarà el conveni entre la Fundació Esclerosi Múltiple i la Fundació Salut Empordà, que permetrà que les persones amb esclerosi múltiple de l’Alt Empordà puguin fer neurorehabilitació. 

Secció patrocinada per
Logo_DINCAT INTEGRAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content