Els primers quioscos de Barcelona gestionats per persones amb discapacitat obriran al novembre

Es constitueix una cooperativa amb 16 persones amb discapacitat

cooperativa-quioscos-desús-barcelona-persones-discapacitat
Els membres de la cooperativa porten sis mesos rebent formació // Foto: Ajuntament de Barcelona

El proper mes de novembre es posaran en funcionament cara al públic els primers dos quioscos gestionats per persones amb discapacitat dins el projecte de l’Ajuntament de Barcelona per crear una cooperativa que recuperi quioscos en desús de la ciutat.

Des de fa sis mesos 25 persones amb discapacitat han rebut formació i assessorament per engegar aquesta cooperativa, Actualment són 16 les persones que continuen en el projecte fent un període de pràctiques per redactar els estatuts de règim intern, aprendre el funcionament de les assemblees de les empreses cooperatives, contactar amb empreses proveïdores i preparar la documentació per constituir-se legalment com a cooperativa.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En total, la iniciativa preveu obrir fins a 10 quioscos. L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, organisme que serà soci-col·laborador de la cooperativa, ha firmat un conveni amb Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona per una cessió dels quioscos per un període de tres anys.

L’objectiu del projecte és convertir aquests quioscos en punts de referència dels barris i donar oportunitats d’emprenedoria i feina a persones amb discapacitat, un col·lectiu amb dificultats d’inclusió al mercat laboral. Cada quiosc tindrà un pla de negoci individual i podrà complementar la venda de premsa i revistes amb altres serveis.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*