Una cooperativa de persones amb discapacitat gestionarà 10 quioscos en desús a Barcelona

Rebran una formació de sis mesos per part de l’Ajuntament

cooperativa persones discapacitat quioscos barcelona
El projecte és una oportunitat d’inserció laboral de persones amb discapacitat // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha engegat un pla pilot per aconseguir una major inclusió laboral de les persones amb discapacitat a través d’una cooperativa integrada per persones amb diversitat funcional que gestionarà quioscos actualment en desús a la ciutat.

Per això 25 persones amb discapacitat rebran formació i assessorament durant sis mesos per gestionar 10 quioscos i, d’aquesta manera assajar nous models de negoci per aquest sector. Aquests punts seran cedits per un període inicial de tres anys.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El projecte, liderat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), arriba després de mesos de treball intens durant el quals s’ha identificat els quioscos actualment sense activitat i que es volen mantenir a la via pública com una oportunitat laboral per a les persones amb discapacitat.

La intenció és que els quioscos de la nova cooperativa puguin proveir altres serveis a banda de la tradicional venda de premsa i revistes, que permetin a aquesta instal·lació convertir-se en un punt de referència veïnal. Entre elles s’estudia la possibilitat que esdevinguin un punt d’intercanvi de llibres, un punt wifi i de recàrrega de mòbils, un punt d’informació municipal i d’activitats de les entitats socials, un punt per a la distribució de comandes o bé un punt de venda de loteria, entre d’altres opcions. Aquestes iniciatives serviran també com a banc de proves per determinar la viabilitat d’un nou model de quioscos.

BANER_300X250

La idea és que la nova cooperativa es constitueixi com una empresa d’inserció laboral, per la qual cosa hauria de comptar com a mínim amb un 30% del seu personal en situació de risc d’exclusió.

“Aquest Ajuntament confia en les capacitats de totes les persones”, ha expressat en roda de premsa Laia Ortiz, tinenta d’alcaldia de Drets Socials i presidenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. Ortiz ha destacat també que la cooperativa “és un impuls més en l’autonomia personal de les persones amb diversitat funcional i per això tenir feina és fonamental”. Per la seva part, la comissionada de Salut i Diversitat Funcional, Gemma Tarafa, ha afegit que la voluntat del consistori és “donar més i millors oportunitats per les persones amb discapacitat”, i per això la gran majoria de les persones que formaran part de la cooperativa tenen perfils diversos, tot i que la gran majoria té més de 50 anys.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*