Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciDretsEls conductors d’autocars estaran obligats a formar-se sobre els drets i l’atenció...

Els conductors d’autocars estaran obligats a formar-se sobre els drets i l’atenció als viatgers amb discapacitat

Serà un requisit indispensable per obtenir la qualificació professional

autocar
Els conductors d’autocars hauran de conèixer els drets dels viatgers amb discapacitat // Foto: Wikimedia Commons

El Boletín Oficial del Estado (BOE) va publicar ahir un Reial Decret sobre els requisits per obtenir la qualificació professional dels conductors d’autocars, que els obliga a tenir coneixement dels drets i el tracte i atenció adequats als viatgers amb discapacitat que utilitzen el transport col·lectiu per carretera.

La nova legislació, que modifica el Reglament de la Llei d’Ordenació dels Transports Terrestres, regula la formació inicial i continuada que hauran de tenir aquests professionals sobre la matèria.

La formació en matèria de sensibilització sobre els drets dels viatgers amb discapacitat s’haurà d’adaptar al que estableix el Reglament (UE) núm 181/2011 de el Parlament Europeu i de Consell, amb una durada de deu hores, que s’impartirà a aula i que versarà sobre la normativa nacional i comunitària del transport accessible amb autobús, el transport de viatgers amb discapacitat i l’atenció a les persones amb discapacitat.

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha participat en l’elaboració d’aquest nou reglament, amb aportacions i suggerències.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content