Diumenge, 23 juny 2024
IniciDRETSEls conductors d’autocars estaran obligats a formar-se sobre els drets i l’atenció...

Els conductors d’autocars estaran obligats a formar-se sobre els drets i l’atenció als viatgers amb discapacitat

Serà un requisit indispensable per obtenir la qualificació professional

autocar
Els conductors d’autocars hauran de conèixer els drets dels viatgers amb discapacitat // Foto: Wikimedia Commons

El Boletín Oficial del Estado (BOE) va publicar ahir un Reial Decret sobre els requisits per obtenir la qualificació professional dels conductors d’autocars, que els obliga a tenir coneixement dels drets i el tracte i atenció adequats als viatgers amb discapacitat que utilitzen el transport col·lectiu per carretera.

La nova legislació, que modifica el Reglament de la Llei d’Ordenació dels Transports Terrestres, regula la formació inicial i continuada que hauran de tenir aquests professionals sobre la matèria.

La formació en matèria de sensibilització sobre els drets dels viatgers amb discapacitat s’haurà d’adaptar al que estableix el Reglament (UE) núm 181/2011 de el Parlament Europeu i de Consell, amb una durada de deu hores, que s’impartirà a aula i que versarà sobre la normativa nacional i comunitària del transport accessible amb autobús, el transport de viatgers amb discapacitat i l’atenció a les persones amb discapacitat.

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha participat en l’elaboració d’aquest nou reglament, amb aportacions i suggerències.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content