El Teatre Bartrina de Reus incorpora una rampa per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda

S’ha eliminat l’esglaó que hi havia a les cinc portes d’entrada

rampa accessible teatre bartrina reus
Façana principal del Teatre Bartrina // Foto: Ajuntament de Reus

El Teatre Bartrina de Reus, un equipament gestionat per l’Ajuntament de Reus i el Centre de Lectura, ha incorporat una rampa que facilita l’accés a tothom per les cinc portes d’entrada de la plaça del teatre.

Les Brigades Municipals, que depenen de la Regidoria de Desenvolupament Urbà i Via Pública, han eliminat, la setmana passada, el petit esglaó que hi havia a cada porta i n’han fet una rampa, per facilitar l’accés tant de les persones que van amb cadira de rodes com dels cotxes infantils i de la gent gran.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

D’aquesta manera el Teatre Bartrina segueix donant passos per a la plena accessibilitat de l’equipament. De fet, ara les persones amb mobilitat reduïda poden accedir còmodament al teatre per l’entrada de la plaça del Teatre i per la del Centre de Lectura i hi ha dues places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda al Pàrquing del Baluard que està situat a cent metres de l’entrada de la plaça del Teatre. Un cop dins, també hi ha localitats per a persones amb mobilitat reduïda, ja que a les llotges de platea es disposa d’espai per a persones que utilitzen cadira de rodes amb un acompanyant. A més, el web d’aquest equipament cultural ofereix a les persones amb necessitats especials un Tour virtual de 360 graus pel teatre, per tal de poder conèixer l’espai abans d’anar-hi i poder així planificar millor l’estada.

D’altra banda, el Teatre Bartrina ofereix alguns espectacles en Llengua de Signes Catalana (LSC); forma part del projecte Teatro accesible, que facilita a l’espectador que ho necessita diverses mesures d’accessibilitat com audiodescripció, sobretitulat, so amplificat o un sistema de bucle magnètic individual, i és membre del programa Apropa Cultura, que té com a objectiu millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura, mitjançant un conveni signat entre l’Ajuntament de Reus i el Consorci de l’Auditori i l’Orquestra de Barcelona.

BANER_300X250

Dues noves funcions adaptades el pròxim mes de març

El dissabte 7 de març, a les 21 h, el Consorci del Teatre Bartrina presentarà «Abans que es faci fosc», una obra d’Hattie Naylor dirigida per Pep Pla. Es tracta d’una funció adaptada per a persones amb discapacitat sensorial.

L’endemà, el diumenge 8 de març, a les 18 h, el Consorci del Teatre Bartrina presentarà «Mon pare és un ogre!» de la companyia Cia. La Baldufa. Es tracta d’un espectacle accessible per a persones sordes en Llengua de signes catalana (LSC).

Un cop adquirida l’entrada, s’aconsella fer reserva del material per a l’accessibilitat enviant un correu electrònic a taquilla@teatrebartrina.cat o bé trucant al número de telèfon 977 010 658.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*