AICE demana als polítics responsabilitat en l’aplicació de les prestacions als implants coclears

El 25 de febrer se celebra el Dia Internacional del Implant Coclear

aice dia internacional implant coclear

Amb motiu del Dia Internacional de l’Implant Coclear, que se celebra el dimarts 25 de febrer, la Federació d’Associacions d’Implantats Coclears d’Espanya (AICE), ha organitzat tot un seguit d’activitats. Aquest any el missatge va encaminat a demanar als polítics que siguin responsables amb l’aplicació de l’entrada en vigor de l’ampliació de prestacions ortoprotèsiques, en les que està inclòs l’implant coclear i el seu manteniment.

De fet, la Federació vol reforçar aquest missatge, després de comprovar que l’aplicació d’aquesta normativa, que ha entrat en vigor aquest any, s’està fent de forma desigual fent emergir els problemes d’equitat i i qualitat de la sanitat pública.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’implant coclear (I.C.) és una ajuda tècnica per a pal·liar les sordeses profundes neurosensorial. Actualment, a Espanya hi ha al voltant de 17.500 implantats, 40% nens i 60% adults. El primer implant coclear es va realitzar el 25 de febrer de 1957 a França, a càrrec dels doctors Djourno i Eyres. André Djourno, professor de física mèdica especialitzat en els usos de l’electricitat en el camp de la fisiologia, i Charles Eyries, prestigiós otologia, van ser els primers a tornar les audicions en una persona sorda total estimulant elèctricament les cèl·lules acústiques dins l’oïda interna.

El Dia de l’Implant Coclear se celebra cada 25 de febrer a Espanya des del 2009 recordant aquesta efemèride. En l’actualitat es tracta d’una celebració mundial que es dur a terme en més de 60 països. 

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*